Sport

Victorie pentru Simona Halep la Stuttgart împotriva jucătoarei Gabrine Muguruza.

7311521-hepta-mediafax-foto-david-santiagoSimona Halep, numărul 3 mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Stuttgart, dotat cu premii în valoare de 731.000 de dolari, după ce a învins-o pe Gabrine Muguruza(Spania) în trei seturi , 3-6 , 6-1 , 6-3.

Halep , favorita numărul 2 a turneului din Germania , s-a impus după o oră si 49 de minute. Simona nu câstigase împotriva Gabrinei(locul 20 WTA) niciodată, în 2 partide cu aceasta pierzănd anul trecut cu 2-6 , 6-2, 6-3 în turul 2 la Wuhan, iar anul acesta a pierdut la Galați, in FED Cup cu scorul de 6-4, 6-3.

Romănca a început meciul cu stângul, pierzându-și serviciul la început, iar apoi a fost condusă cu 2-0 si 3-1. A avut mingi de break în următoarele două game-uri cu Muguruza la serviciu, dar nu a reușit sa profite de ele, iar adversarul și-a adjudecat setul cu 6-3 , în 33 de minute.

Muguruza a câstigat primul game din setul 2, dar a restabilit egalitatea după un game dificil, în care a salvat o minge de break. Românca de 23 de ani a jucat din ce în ce mai bine și și-a adjudecat setul secund cu scorul de 6-1.

În decisiv, Halep a început rău, a fost condusă cu 2-0, dar a avut o revenire spectaculoasă, câstigând trei game-uri consecutive. Muguruza a restabilit egalitatea (3-3), a avut o minge de break într-un moment decisiv, dar Halep a reusit sa revină si să câștige game-ul, apoi Halep a realizat break-ul și și-a adjucat serviciul câștigând setul cu 6-3.

Halep și-a asigurat un cec de 15.375 de euro și 100 puncte WTA, iar în sferturi o va întâlni pe câștigătoarea dintre italianca Sara Errani sau jucătoarea din Kazachstan Zara Dias.

Anul trecut, la Stuttgart, Halep (tot a doua favorită) a fost învinsă în optimi de rusoaica Svetlana Kuznetova, cu 7-5, 7-6. Maria Sharapova este principala favorită și a câștigat ultimele trei ediții ale turneului de la Stuttgart. Aceasta va debuta astăzi în turneu, împotriva germancei Angelique Kerber.

Foto: dcnews

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top