Sport

Totul despre derby-ul Dinamo – Steaua

Marele rivale Dinamo și Steaua se vor întâlni duminică seară pe stadionul din Ștefan Cel Mare pentru a-160-a oară în clasicul derby al României.

meci

Deși meciul trebuia să se dispute inițial pe Arena Națională, din cauza lipsei autorizației de la ISU, cel mai important meci al campionatului, așa cum este considerat, se va juca în Groapă.

Dinamoviștii speră după patru ani la o victorie în fața Stelei, mai ales că pe banca roși-albilor se află Mircea Rednic, cel care nu  pierdut niciun meci împotriva echipei din Ghencea de fiecare dată când a fost pe banca lui Dinamo. Acesta are un palmares pozitiv de două victorii și trei egaluri.

Meciul se așteapă a fi unul interesant, mai ales că cele două echipe pot fi considerate egale în urma jocului disputat în ultimul timp. Dinamoviștii nu vor conta pe sprijinul lui Cosmin Matei și Andrei Marc, în timp ce steliștilor le lipsesc opt titlari. Houssine Kharja, Paul Papp, Jugurtha Hamroun, Sulley Muniru, Valentin Cojocaru și Rareş Enceanu au probleme medicale, iar Alexandru Chipciu și Aymen Tahar absentează din cauza cartonașelor care îi țin în afara terenului, informează Digisport.

Meciul nu va fi unul cu materiale pirotehnice, liderii peluzelor luând această decizie ca un omagiu adus victimelor din clubul Colectiv.

Partida este una foarte importantă pentru ambele formații, atât pentru cele trei puncte, cât mai ales pentru orgoliul existent dintotdeauna.

Antrenorul gazdelor, Mircea Rednic a declarat că singura variantă pe care o are în acest meci este victoria pentru a avea șanse la play-off.

“Suntem pregătiți pentru acest meci foarte important pentru noi. Nu avem altă alternativă în afara victoriei, ținând cont de situația din clasament. Pe mine mă interesează să câștigăm acest meci pentru a ne păstra șansele de a ne califica în play-off”, a spus Mircea Rednic, scrie Agerpres.

Și Nicușor Stanciu, mijlocașul Stelei vrea o victorie duminică seara.

“Mereu am avut evoluții bune împotriva celor de la Dinamo, sezonul trecut le-am dat două goluri. Îmi doresc să înscriu și acum, dar cel mai important e să luam cele 3 puncte, indiferent cine va marca. Ma simt destul de bine, mă gandesc de două săptămâni numai la meciul cu Dinamo. Suntem pregătiți 100% de Derby, e cel mai important meci din campionat, pe care îmi doresc enorm să-l câștigăm”, a spus acesta, conform Sport.ro.

Dinamo-Steaua se joacă duminică de la 20.30 pe stadionul din Ștefan Cel Mare în etapa a-18-a din Liga 1.

Echipele probabile, conform Digisport

Dinamo: Cerniauskas – Fai, Mevlja, Nedelcearu, St. Filip – P. Anton, Vojnovic – Rotariu, Palic, B. Gavrilă – Essombe

Antrenor: Mircea Rednic

Steaua: Fl. Niţă – Râpă, Varela, Toşca, Guilherme – Breeveld, L. Filip – A. Popa, N. Stanciu, Tudorie – Tade

Antrenor: Mirel Rădoi

Foto: românialiberă.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top