Sport

Ștefan Bărboianu – Interviu pentru Hyperflash

Fostul dinamovist, Ștefan Bărboianu, actualmente jucător al Concordiei Chiajna este unul din oamenii de bază ai noii sale echipe.

Jucătorul în vârstă de 27 de ani, și-a făcut junioratul în cadrul Școlii de Fotbal a lui Gică Popescu. Debutul în fotbalul mare a avut loc la Universitarea Craiova, echipa orașului său natal. După șase ani petrecuți în Bănie, “Fane”, așa cum îi spun prietenii, s-a transferat la Dinamo B, apoi la Astra, pentru ca apoi să se reîntoarcă la echipa din Ștefan Cel Mare.

mediafax

Aici a petrecut o perioadă frumoasă, cu realizări, dar și dezamăgiri. A dovedit cât de important este fotbalul în viață sa și a trecut cu fruntea sus peste toate greutățile și piedicile ce i-au fost puse în cale.

Din vara acestui an, Bărboianu evoluează pentru Concordia Chiajna, echipă cu care are contract pe doi ani. Ce obiectiv are Concordia sezonul acesta, cum a fost debutul său în fotbal, dar și alte detalii despre Ștefan Bărboianu, în interviul următor:

– Ștefan, de ce ai ales fotbalul. De ce nu alt sport?

Am ales fotbalul pentru că mi-a plăcut din prima zi in care am atins o minge de fotbal. Am ales fotbalul pentru că am simțit emoție și fericire de fiecare dată când priveam meciurile Universității Craiova. Așa am făcut ce mi-a plăcut de mic și am ajuns unde sunt azi. Totul cu dragoste și pasiune.

– Ai debutat în fotbalul mare la 18 ani, în toamna lui 2006, într-un meci disputat între CSU Craiova și Dacia Mioveni, în Liga a-II-a, ca în toamnă să faci cunoștință cu Liga I, contra celor de la FC Național. Mai ții minte ce-ai simțit în momentele alea?

Țin minte perfect debutul meu pentru Universitatea Craiova și în liga a-II-a cu Dacia Mioveni, dar și în Liga I contra unei echipe puternice la vremea aceea, FC Național, unde am și câștigat cu scorul de 2-1. Nu a existat în aceea zi de 21 noiembrie 2006 fericire mai mare. Nu poate fi exprimat în cuvinte ceea ce am simțit.

– Care crezi că este motivul pentru care cei mai mulți băieți aleg de la vârste fragede fotbalul?

Pot să îți spun că înainte erau foarte mulți copii care veneau la fotbal pur și simplu. Aveai de unde alege pentru că erau foarte mulți care își doreau să joace fotbal, însă din păcate vrumurile s-au schimbat și a apărut această tehnologie cu jocuri virtuale care le-a atras atenția mai mult și care i-a făcut să se îndepărteze de terenurile de fotbal.

– Ai activat la trei echipe din România până în momentul de față. De care dintre ele te leagă cele mai frumoase amintiri? De ce?

Așa este; am jucat la U Craiova 6 ani, unde am strâns peste 100 de meciuri. După aceea am ajuns la Dinamo B și Astra Giurgiu, dar sufletul meu este pentru totdeauna la U Craiova, pentru că acolo am crescut, acolo am învățat tot ce înseamnă fotbal, deși recunosc că și la Dinamo m-am simțit foarte bine și la Astra, de asemenea.

– Am citit în presă că înainte de a semna cu Chiajna, ai negociat cu echipe din Cipru și Israel. De ce nu s-a concretizat nimic?

Da, este adevărat că am avut discuții foarte avansate să plec în străinătate, însă au apărut probleme. Nici situația financiară nu era mult peste fotbalul din România, așa că am preferat să accept oferta domnului Cristi Tănase, căruia îi mulțumesc pe această cale. A fost prima persoană care m-a contactat după despărțirea mea de Dinamo.

– Cum e atmosfera la Chiajna și cum te-ai acomodat cu băieții?

Am întâlnit la Chiajna un grup frumos, cu jucători cu experiență, si condiții extraordinare de pregătire, refacere și vitaminizare cum multe echipe mari din fotbalul nostru nu le au. Mă simt bine la Concordia.

– Ce obiectiv și-a propus Concordia în noul sezon?

Obiectivul nostru este să fim în primele 6 echipe, adică play-off.

– Ce echipe crezi că vor reprezenta forța campionatului 2015-2016?

Cred că Dinamo, Steaua, Craiova, Astra și îmi doresc din suflet și Concordia să fie surpriza plăcută a campionatului.

– Apropo de echipe din străinătate, cu ce echipă din afară ții și în ce campionat ți-ar plăcea să activezi?

Urmăresc aproape orice meci al echipei FC Barcelona. Nu știu, sunt multe campionate în care se joacă un fotbal frumos. Vom vedea pe viitor ce îmi va rezerva viața.

– Ce alte sporturi urmărești și practici în timpul liber?

Urmăresc foarte mult tenisul de câmp și pe Simona Halep, iar în timpul liber chiar mă relaxez cu fratele și vărul meu jucând acest sport.

-Îți mulțumesc și mult success!

Mulțumesc!

Foto: libertatea.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top