Sport

Steaua a spart gheaţa pe teren propriu, 1-0 cu Viitorul

Echipa antrenată sub acoperire de Mirel Rădoi a spart gheaţa în noul sezon, în faţa propriilor suporteri şi a câştigat cu 1-0 contra Viitorului.

NICOLAE STANCIU

Dacă în celelalte meciuri disputate acasă, steliştii nu au reuşit decât rezultate de egalitate, seara trecută şi-au adăugat în cont cele trei puncte şi se află pe locul 5 la egalitate cu ASA Târgu Mureş şi Viitorul, toate cu 16 puncte.

Partida a început lejer, fără faze care să ofere palpitaţii. Asta până în minutul 20, când Stanciu a deschis scorul printr-un şut superb din lovitură liberă, de la 30 de metri.

Replica constănţenilor a venit 11 minute mai târziu, prin Achim care a şutat puternic de la 25 de metri, cu puţin peste poarta apărată de Nită.

În minutul 33, Nicușor Stanciu vrea să repete faza de la primul gol, însă şutul său din lovitură liberă nu nimereşte poarta.

Prima repriză s-a încheiat cu emoţii pentru Viitorul, acelaşi Stanciu, singur cu portarul a trimis în braţele lui Rîmniceanu de la 10 metri.

În repriza secundă, Chipciu a reuşit să se remarce într-un mod negativ. În minutul 62 a primit excelent pasă de la Tade, dar a trimis mult peste, moment în care suporterii au început să-l huiduie.

La mijlocul părţii a doua, Ganea a căzut în careu, iar echipa de la malul Mării a cerut penalty, refuzat însă de centralul Călin Iulian. Gică Hagi a protestat şi a fost trimis în tribune.

Meciul s-a încheiat 1-0 pentru roș-albaștri, care au pricinuit şi prima înfrângere a Viitorului în sezonul actual.

Un lucru mai rar întâlnit s-a petrecut în minutul 10, când centralul Cătălin Popa a resimţit dureri la picior şi nu a mai continuat meciul. În locul lui a intrat Călin Iulian, arbitrul de rezervă.

La conferinţa de presă de la finalul partidei, Petrazzini, antrenorul din acte al Stelei s-a declarat bucuros şi mulţumit de rezultat:

“Ne bucurăm că avem o a treia victorie la rând. A fost un meci greu, s-a văzut, dar ne bucură atitudinea băieţilor care s-au bătut pentru a sparge gheaţa unei victorii acasă. Acum avem două săptămâni pentru a ne reîncărca bateriile”.

Întrebat despre convocările la echipa naţională, antrenorul a adăugat:

“Stanciu ar fi meritat chemat la Naţională, ar fi fost ceva deosebit pentru el. Şi Toşca ar fi meritat”.

De cealaltă parte, Gică Hagi era destul de supărat, nu din cauza scorului ci cât a arbitrajului:

“Chiar dacă vorbim de înfrângere, cred că echipa 70 de metri a făcut bine. Am dominat meciul, mai puţin în faţa porţii. Nu e uşor în fața Stelei acasă, ne trebuie mai mult tupeu. Îmi pare rău că am pierdut, nu meritam, dar trebuie să mergem înainte şi să muncim mai mult”.

În ceea ce priveşte arbitrajul, Hagi a declarat că:

“Suntem prea mici, înghiţim în sec şi mergem înainte. Vreau ca arbitrii să mă respecte şi să ne lase să jucăm”.

În încheiere, “regele” a precizat că obiectivul echipei nu reprezintă calificarea în cupele europene, ci să rămână în Liga 1.

Foto: prosport.ro

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top