Sport

Steaua a câștigat Cupa României

Au trecut 82 de ani de la prima finală de Cupa României, disputată pentru prima oară de Ripensia Timișoara și una din finalistele din meciul de aseară, și anume Universitatea Cluj.

21-00-in-direct-la-pro-tv-steaua-universitatea-cluj-campioana-lupta-pentru-o-tripla-istorica-vezi-echipele

Cupa României a fost și a rămas un trofeu important și de tradiție în fotbalul autohton. Una din trăsăturile Cupei este că întotdeauna a creeat surprize. Pe ideea aceasta au mers și clujenii. Retrogradați în Liga a-II-a, singura speranță a salvării sezonului rămânea Cupa.

Sub privirile a 40.000 de oameni, Alexandru Tudor a dar startul partidei. Nu pentru mult timp, în două minute, meciul a fost întrerupt din cauza torțelor trimise de fanii “șepcilor roșii” spre poarta goalkeeper-ului stelist.

Meciul s-a reluat, iar lui Adi Popa i-au fost necesare doar 9 minute pentru a deschide scorul printr-un șut de la 14 metri. Minutul 31 a adus și pentru U. Cluj o ocazie uriașă și cam atât. În repriza secundă, clujenii s-au mai remarcat la o fază, când Neag a avut șansa de marca golul de onoare, dar a ratat din opt metri.

În rest, Steaua a fost stăpână pe meci, ba chiar în unele faze a arătat lejeritate. Minutele 48 și 53 au decis soarta finalei. Mai întâi, Rusescu a înscris din centrarea lui Adi Popa, ca apoi, cel din urmă să închidă scorul la 3-0 datorită unui șut superb de la 16 metri. Două goluri și o pasă de gol l-au transformat pe Popa în “Jucătorul meciului”.

Echipa lui Gâlcă a reușit o triplă istorică și a adus mare bucurie în sufletele fanilor. Cupa României s-a adăugat în vistieria Stelei, alături de trofeele Cupei Ligii și a Campionatului.

Deși în doar un an la Steaua, Costel Gâlcă a strâns un CV impresionant, meciul de aseară a reprezentat ultimul pe banca “roși-albaștrilor”.

De cealaltă parte, “studenții” Universității se despart de prima scenă a fotbalului românesc cu bucuria că au reușit să dispute o nouă finală de Cupă după 50 de ani și cu împlinirea morală că au în spate o galerie care îi susține necondiționat.

Foto: sport.ro, prosport.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top