SpotOnAd

Sfaturi despre irigații

Irigarea este necesară atât pentru cei care doresc să își facă întreținerea unei grădini cât și pentru cei care au în îngrijire spaţii extinse unde culturile sunt diverse. Indiferent de situaţie, fie că este vorba de plante decorative ori de gazon, irigarea presupune impunerea anumitor detalii.

În prima fază ai nevoie de un sistem de irigat. Va fi mai uşor, mai practic şi mai eficient să îţi achiziţionezi un tip din gama de sisteme de irigat gradina de la hortifarm.ro. Vei gasi pe piaţa de profil varietatea de care ai nevoie, tocmai pentru a gasi ceva care se mulează după nevoile tale şi mai ales pentru bugetul disponibil.

Pentru a te asigura că procesul de irigare este unul complet şi corect, ţine cont de următoarele aspecte:

  1. Irigarea ar trebui să se facă o dată la un anumit interval de timp. Astfel se evită ca apa să fie în exces şi ca pământul să nu o poată absorbi. Se stabilesc intervale de timp la care se face udarea în sine, de preferat a fi de cel puţin 15 minute distanţă între reprize, timp în care pământul să aibă puterea de a absorbi complet apa stropită.
  2. Irigarea se face mai degrabă dimineaţă. Există şi un motiv pentru asta: dimineaţă nu bate la fel de tare vântul şi intensitatea soarelui lipseşte, factori ce permit ca apa să fie absorbită de pământ. În schimb, seara apa rămâne pe frunze, iar umiditatea este cea care favorizează apariţia unor ciuperci şi a diverselor probleme. De asemenea, la prânz, irigarea este oarecum fără rost pentru că apa se evaporă foarte repede.
  3. Sistemul ar trebui să includă şi senzori. Aceştia vor opri apa la un anume interval de timp, ceea ce face ca irigarea să fie eficientă. De asemenea, ar fi bine ca sistemul să nu pornească fără rost când condiţiile climatice impun asta, pe timp de ploaie.
  4. Nivelul de apă trebuie adaptat, în funcţie de gradina fiecăruia. Aşadar, se recomandă împărţirea grădinii pe zone, în funcţie de ceea ce se regăseşte în aceasta, pentru că un arbust nu va necesita acelaşi nivel de apă faţă de necesarul de apă pentru întreţinerea unor plante decorative sau al unui simplul gazon.

Deşi este o investiţie, până la urmă nu trebuie uitat faptul că irigarea implică etape care, în final, întreţin spaţiul verde. Până la urmă, pe masura efortului pe care îl depui, vei avea parte şi de relaxarea binemeritată într-un tablou “ticsit” de cromatica unui spatiu verde, întotdeauna plăcut.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top