Sport

Semifinalele UEFA Champions League

Semifinalele Champions League.

Juventus-vs-Real-Madrid
Real Madrid – Juventus

Juventus s-a impus la Torino în fața lui Real Madrid, cu scorul de 2-1, în prima manșă a semifinalelor UEFA Champions League. Echipa italiană a început meciul în forță și Morata, fostul jucător al Realului, a încercat să îl lobeze pe Casillas, dar portarul spaniol a fost la post.
Vârful spaniol s-a revanșat 2 minute mai târziu când a înscris cu poarta goală, după ce Casillas a respins cu greu șutul în forță al lui Tevez.

Prima ocazie a galacticilor i-a aparținut germanului Toni Kroos, care l-a încercat pe portarul italian Buffon cu un șut de la distanță, Ronaldo primește apoi o pasă în spatele apărării Juventusului, dar șutul său trece pe lângă poartă.

Lusitanul s-a revanșat în minutul 27, atunci când a profitat de o greșeală a apărării gazdelor și a marcat al 13-lea gol cu capul în UEFA Champions League, după o centrare impecabilă a lui James Rodriguez. Columbianul îi putea aduce în avantaj pe madrileni înainte de pauză, dar șutul său a lovit bara de la doar câțiva metri.

După pauză, Carlos Tevez a scăpat pe contraatac în minutul 56 și a fost faultat în careu de către Carvajal, arbitrul arătând punctul cu var. Tot el a executat penalty-ul și a înscris al 7-lea gol în acest sezon.

Partida s-a terminat 2-1 pentru Juventus, care au prima șansă la calificarea în finală, performanță pe care nu au mai reușit-o de 12 ani, atunci când au învins tot Realul în semifinală.

Barcelona-FC-vs-FC-Bayern-Munchen
Barcelona – Bayern Munchen

Barcelona s-a impus categoric pe Camp Nou în fața echipei nemțești cu scorul de 3-1 în prima manșă a semifinalelor UEFA Champions League. Echipa catalană a avut prima ocazie de a înscrie în minutul 7 prin șutul lui Suarez respins fără probleme de către Neuer. Din nou, Neuer,  a fost imperial în fața aceluiași Suarez în minutul 12 când atacantul a scăpat singur cu portarul, dar acesta a salvat ca la handbal, cu piciorul. Tot Barcelona a rămas periculoasă, iar în minutul 15 Rafinha respinge miraculos în corner șutul lui Neymar.

Riposta lui Bayern a venit în minutul 18 după un un-doi excelent între Muller și Lewandowski, dar polonezul a ratat incredibil în fața lui Ter Stegen. Neuer a demonstrat încă o dată în minutul 39 că este poate cel mai bun portar din lume după ce a scos șutul lui Alves cu piciorul.

Messi a deschis scorul în minutul 77 cu un șut cu stângul la colțul scurt la care Neuer nu a avut răspuns. După numai 4 minute același Messi a reușit dubla după ce l-a driblat excelent pe Boateng și l-a învins pe Neuer cu o scăriță de efect. În ultima fază a meciului, Neymar a primit o pasă de la Messi și l-a învins pe portarul neamț cu un șut printre picioarele acestuia aducând scorul la 3-0, iar Barcelona se duce pe Alianz Arena cu prima șansa la calificarea în finală.

Sursa: www.digisport.ro

Sursa Foto: www.google.ro

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top