Sport

România a remizat la Belfast

Sâmbătă seara, la Belfast, România şi Irlanda de Nord şi-au împărţit punctele într-un meci de 0-0.

foto_104278-660x400

Derby-ul grupei F din cadrul Preliminariilor Campionatului European din 2016 a avut un nivel scăzut de acţiune, iar ocaziile deşi în număr mare, nu au fost fructificate de niciuna dintre echipe.

În debutul meciului, “tricolorii” au părut mai hotărâţi, iar minutul 3 le-a adus şi prima mare ocazie. Keșeru a șutat cu un metru pe lângă poartă din lovitură liberă. Nici Chipciu nu s-a lăsat mai prejos şi a pierdut mingea în careu înainte de a reuşi să paseze vreunui coechipier aflat în faţa porţii. Ratările s-au ţinut lanţ la poarta goalkeeper-ului nord-irlandez, Torje şi Chipciu luându-se la întrecere în ratări.

În finalul primei reprize, nord-irlandezii s-au remarcat prin lovitura de cap a lui Jonny Evans, fără probleme însă pentru Tatarușanu.

Repriza secundă a avut acelaşi curs plictisitor în ratări de ambele părţi.

În urma scorului alb de la Belfast, Reprezentativa României rămâne pe locul 1 în clasamentul grupei F cu 14 puncte. Irlandezii le suflă în spate de pe locul 2 cu 13 puncte, urmaţi de Ungaria cu 11 puncte, care s-a impus aseară în fața Finlandei. Insulele Feroe sunt pe locul patru cu şase puncte, iar la două puncte în spate se afla selecţionata Finlandei. Grecia este surpriza grupei, poziționându-se pe ultimul loc cu doar două puncte.

Parcursul “tricolorilor” a fost unul pozitiv până acum, adunând patru victorii în actuala campanie de calificare, cu Grecia, Finlanda, Insulele Feroe şi Irlanda de Nord şi doar două remize, acasă cu Ungaria şi în deplasare cu Irlanda.

Etapa a şaptea va avea loc în septembrie cu meciurile dintre Grecia şi Finlanda, Insulele Feroe-Irlanda de Nord şi Ungaria-Romania, conform mediafax.ro.

“Ne bucură acest punct, care poate însemna mult în economia calificării. Am suferit mult de-a lungul meciului, mai ales că am avut o echipă cu multe indisponibilităţi.

Este un rezultat bun, dar îmi pare rău că nu am reuşit să ieşim de sub presiunea lor şi ne-am angajat în acest meci fizic, de uzură. Doream să pasăm mai mult şi să legăm jocul.

Acest rezultat ne asigură un moral bun pentru următoarele meciuri şi putem aborda meciul cu Ungaria cu un psihic bun”, a comentat selecţionerul României, Anghel Iordanescu la TVR.

Foto: frf.ro, fanatik.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top