Sport

Dan Petrescu a fost prezentat oficial la Târgu Mureș

După mai multe discuţii şi momente nedecise, e oficil, Dan Petrescu este noul antrenor al vicecampioanei României.

dan-petrescu-revine-in-liga-1-antrenorul-s-a-inteles-cu-asa-targu-mures-si-a-semnat-contractul-1433931661

“Bursucul” s-a reîntors în ţară după o pauză de şase ani şi a semnat un contract valabil pe trei ani cu gruparea din Târgu Mureş. Acesta l-a înlocuit pe Liviu Ciobotariu, plecat la Al-Faisaly. Gazeta Sporturilor scrie că Petrescu are o clauză de reziliere a contractului, dacă în perioada în care antrenează pe ASA va primi o ofertă mai avantajoasă din altă parte.

“În sfârșit s-a terminat cu bine această telenovelă, sunt bucuros, greul abia acum începe. Am ajuns la un club care a ajuns pe locul doi și care a făcut campionatul interesant. Sper să facem cel puțin același lucru anul viitor. Sper că jucătorii să înțeleagă că dacă anul trecut obiectivul era salvarea, acum va fi cu totul altceva. Adversarii noștri își vor dori ca de acum înainte să învingă ASA cu mine antrenor. Va fi foarte greu să reedităm rezultatele din campionatul trecut, dar vom lucra să facem performanță. Doar la Steaua va fi presiune mai mare ca la noi”, a spus Dan Petrescu, informeaza Gazeta Sporturilor.

Oficialii târg mureşeni au aşteptări mari de la noul conducător al băncii tehnice, mai ales ca primul obiectiv al noului sezon îl reprezintă accesul în grupele Europa League. Titlul este următorul pas pe lista conducătorilor lui ASA. “Bursucul” a mai câştigat un trofeu de campioni cu Unirea Urziceni, în 2009.

Cât despre transferuri, stiridesport.ro anunţa că Dan Petrescu îi doreşte pe Peterson Pecanha, Victoraș Astafei, Pablo Brandan, Gigel Bucur, dar şi pe Srgian Luchin de la Steaua.

“Vreau 70-80% dintre jucătorii de anul trect, dar trebuie să vadă și ei care este situația cu conducerea, aici nu mai pot interveni eu. Ne dorim 22 de jucători și trei portari, mai ales că va fi un sezon lung, cu meciuri interne și în Europa.”, a spus Petrescu, conform Gazetei Sporturilor.

O altă noutate la Târgu Mureş este Bogdan Mara. Fostul coleg de Naţională al proaspătului antrenor va fi instituit în funcţia de preşedinte al clubului.

Foto: unimedia.info, digisport.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top