Diverse

România a rămas fără nicio echipă în Europa

Steaua a câştigat cu 1-0 manşa retur din play-off-ul Europa League, în fața norvegienilor de la Rosenborg, victorie ce o ajută doar în plan moral.

ziuanews.ro

Steliştii nu au reuşit să întoarcă 3-0 de pe teren propriu şi au obţinut doar o victorie de palmares, prin golul marcat de Adi Popa.

Roș-albaștri nu au făcut un joc spectaculos, primul şut pe poarta a venit abia în minutul 41 prin Gabi Iancu, care a trimis slab, fără nicio problemă pentru Andre Hansen.

Nici terenul nu a fost un sfetnic bun pentru echipa antrenată sub acoperire de Rădoi. Din cauza ploii, gazonul a fost îmbibat cu apă, iar ploaia a devenit un al doilea adversar.

Golul lui Adi Popa din minutul 54 a reaprins speranţa, însă scorul a rămas neschimbat până la final, iar cei care merg mai departe sunt norvegienii.

“Din păcate, fotbalul e nedrept. O echipă care a jucat în două manşe 25 de minute să treacă mai departe. Din păcate pentru noi, e frustrant să joci bine 65 de minute în tur şi 90 de minute în retur şi să rămâi acasă. E un pic dezamăgitor, dar băieţii cred că merită felicitări pentru rezultatul de azi, pentru atitudinea pe care au avut-o şi, până la urmă, pentru coeficientul României”, a spus Mirel Rădoi, conform digisport.ro.

Nici Astra lui Șumudică nu a reuşit mai mult aseară în Europa. A fost învinsă în deplasarea din Olanda cu 2-0, asta după ce la Giurgiu obţinuse o victorie frumoasă cu 3-2, după o revenire de la 2-0.

az-astra-300x200

AZ Alkmaar a condus în totalitate jocul şi s-a calificat mai departe, graţie celor două goluri înscrise pe final de meci de către Jop van der Linden, în minutul 80 şi Robert Mühren, în minutul 84.

În urma celor două rezultate negative realizate de Steaua şi Astra, România a rămas fără nicio echipă în competiţiile europene, fapt ce nu s-a mai întâlnit de 12 ani.

“Sunt nişte lucruri de care nu vreau să vorbesc foarte mult, pentru că nu are rost să căutăm scuze acum. Sunt foarte multe probleme în momentul de faţă şi nu aş vrea să le dezvolt. Cu siguranţă ratarea calificării va accentua problemele. Sunt probleme mari. La ce probleme sunt, jucătorii Astrei sunt eroi dacă ţinem cont unde au ajuns. Să fii pe primul loc şi să ajungi la 10 minute de calificare e greu.

Obiectivul meu nu a fost să mă calific în grupe, ci să termin în primele trei şi să ajungem cât mai departe în Europa. Păcat că n-am reuşit, că am fost foarte aproape”, a punctate Marius Șumudică, informează aceeasi sursă.

Foto: ziuanews.ro, sptfm.ro, msportvibe.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top