Diverse

Recenzie “Everest”- un film de neratat

AA44_TP_00027
SINOPSIS

Inspirat din evenimentele extraordinare petrecute cu ocazia încercării de a ajunge pe vârful celui mai înalt munte din lume, EVEREST este povestea adevărată a două expediții diferite care i-au forțat pe participanți să-și testeze limitele la extremă atunci când au fost surprinși de unul din cele mai cumplite viscole din istoria cunoscută a omenirii. Alpiniștii au avut de înfruntat obstacole la limita imposibilului, iar pasiunea și obsesia lor de o viață – aceea de a cuceri acel vârf – a devenit o luptă contracronometru pentru supraviețuire.AA44_D027_00480

Acum vă oferim o mică recenzie a filmului: 

Ce este Everest?

Pentru cei mai mulți dintre noi este un subiect foarte tocit al filmelor. A fost exploatat în așa de multe feluri încât ne vine greu să credem că se mai pot face filme bune cu încercarea de a înfrânge muntele și natura. Dar uite că acest “Everest”ne surprinde în mod plăcut. În film nu ne este prezentată partea frumoasă a muntelui ci numai durerea și victimele pe care le face natura atunci când oamenii încearcă să o cucerească.

Filmul ne pune față în față cu o ecuație în care participanții au o singură necunoscută: dacă vor scăpa cu viață în luptele cu natura și cu forțele proprii.

Povestea este închegată în jurul accidentului din 10 și 11 mai 1996 de pe muntele Everest, accident în care și-au pierdut viața 11 persoane. SFAT: STAȚI SĂ VĂ UITAȚI ȘI DUPĂ SFÂRȘITUL FILMULUI, DEOARECE VOR FI CÂTEVA POZE REALE CU CEI CARE ȘI-AU PIERDUT VIAȚA ÎN ’96.

Cât am văzut filmul, în sala de cinema se întâmpla ceva ciudat: atunci când se făcea trecerea brusca de la o situație de pe munte (furtună, viscol și zgomot puternic) la un cadru în care este liniște, spectatorii țipau. Da, oamenii ȚIPAU CÂND ERA LINIȘTE. Rar mai vezi așa ceva în sălile de cinema.

Un alt lucru care ne-a impresionat a fost faptul că nu am auzit pe nimeni să plângă în momentele tragice. Asta chiar dacă filmul a avut destule momente în care ochii ți se puteau uda din senin.

Efectul 3D al filmului și peisajele/ înălțimile Everestului sunt îmbinate perfect într-o “supă” care te va face să stai lipit de scaun pe toată durata filmului.

everest afis EN mountain

Această aventură spectaculoasă îi are în distribuție pe Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Michael Kelly, Sam Worthington, Keira Knightley, Emily Watson și Jake Gyllenhaal.

EVEREST e regizat de Baltasar Kormákur (2 Guns, Contraband) și produs de Tim Bevan și Eric Fellner de la Working Title Films, Brian Oliver și Tyler Thompson de la Cross Creek Pictures, precum și de Nicky Kentish Barnes și Kormákur.

Scenariul le aparține lui William Nicholson (Gladiator) și lui Simon Beaufoy (Oscar pentru Slumdog Millionaire).

EVEREST a fost filmat în Nepal, la poalele Everestului, în Alpii Italieni, precum și în studiourile Cinecittà de la Roma și Pinewood, din Marea Britanie.

Filmul este disponibil în cinematografele din România din 18 septembrie 2015 în format 3D și iMAX 3D.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top