Sport

Reacțiile Simonei Halep în urma înfrângerii de la Wimbledon

Ocupanta locului 3 mondial a fost eliminată spectaculos, în primul tur al turneului de Grand Slam de la Wimbledon de către Jana Cepelova cu 2-1,  acolo unde anul trecut ajunsese până în semifinale.

descărcare

Dacă primul set a reuşit să şi-l adjudece cu 7-5, pentru celelalte două nu a mai avut forţa revenirii şi le-a pierdut cu 4-6, 3-6 în faţa numărului 106 WTA. O asemenea performanţă negativă, de a părăsi din primul tur un turneu de Grand Slam, nu s-a mai întâmplat din 2013, de la Roland Garros.

Halep se află momentan pe locul 3 în lume, dar după înfrângerea neaşteptată din prima manşă a turneului londonez este posibil să sufere o coborâre până pe locul 6.

Conform sport.ro, unul din motivele pentru care Simona nu se concentrează la maximum ar fi stresul.

“Emoţional, nu cred că am fost acolo. Nu am reuşit să mă descurc. Sunt încrezătoare în jocul meu, dar emoţional şi ca putere interioară, nu cred că sunt sută la sută. Trebuie să învăţ să scot stresul din mine”.

După mulţimea de laude venite în urma succeselor, iată că şi criticile îşi au locul lor. Se pare că oamenii nu au uitat gestul Simonei de a nu participa la turneul de Fed Cup din Canada, iar orice eşec al său are comentarii pe măsură.

“E dificil să mă întorc acum acolo. Dar nu-mi mai pasă ce spun oamenii despre mine. E treaba lor dacă spun lucruri urâte, eu ştiu ce fac şi cât de mult muncesc în fiecare zi. Aşa că nu trebuie să explic nimănui ce fac. Joc pentru mine, pentru ţara, pentru că acolo locuiesc. Am fost foarte surprinsă de reacţiile din ultimele săptămâni ale oamenilor din România, dar sunt obişnuită acum să aud lucruri rele despre mine. Nu mai e o problemă. Am un scop în viaţă şi acela se leagă de tenis, aşa că o să muncesc în continuare să-l ating”, anunţă aceeaşi sursă.

Sportiva şi-a încheiat conferinţa cu următoarea declaraţie:

“În tenis sunt atât urcuşuri , cât şi coborâşuri. Am început bine anul, dar acum sunt un pic în coborâre. Anul trecut am făcut cele mai bune rezultate la turneele de Mare Slem, dar în 2015 am câştigat cel mai mare titlu al meu”.

Nici celelalte două românce, Andreea Mitu şi Alexandra Dulgheru nu stau mai bine. Ambele au fost eliminate tot în primul tur. Prima a fost învinsă cu 6-1, 6-1 de Olga Govortsova, poziţia 122 WTA, iar cea de-a doua a fost oprită din drumul spre turul doi de ocupanta locului 38 WTA, Kristina Mladenovic cu 2-6, 1-6.

Pe iarba turneului de la Wimbledon îşi continuua drumul Irina Begu, care a trecut de Daria Gavrilova, cu 7-6, 7-1 şi Monica Niculescu, care a învins-o pe Monica Puig în trei seturi, 5-7, 6-3, 6-1.

Irina Begu joacă de la această oră în compania Lesiei Tsurenko din Ucraina, iar Niculescu o va întâlni pe Jana Cepelova, cea care a trecut de Simona Halep.

Foto: antena3.ro, cutcabletoday.com

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top