Sport

Probleme pentru stadioanele din Liga 1 cu privire la avizul ISU

În urma tragediei de la Clubul Colectiv, problema autorizaţiei de funcţionare primită de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a ridicat problema şi pentru mai multe stadioane din Liga 1.

National-Arena-01

Deşi în urmă cu câteva zile, finanţatorul Stelei, Gigi Becali spunea că doar două stadioane din primul eşalon fotbalistic din România ar avea autorizaţie, Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca și Municipal din Drobeta-Turnu Severin mai exact, ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor a dezvăluit că, totuşi, ar fi mai multe stadioanele care funcţionează conform legii. Unele aveau avizul de ceva timp, altele l-au primit după ce au fost somate de ISU și și-au rezolvat deficiențele.

Conform Gazetei Sporturilor, acestea sunt stadioanele avizate de ISU:

Ștefan cel Mare

Marin Anastasovici (Giurgiu)

Ilie Oană (Ploiești)

Municipal din Botoșani

Academia Hagi (Ovidiu)

Dr. Constantin Rădulescu (Cluj)

Concordia (Chiajna)

Dan Păltinișanu (Timișoara)

Trans-Sil (Târgu Mureș)

Emil Alexandrescu (Iași)

Municipal din Severin

Extensiv (Craiova)

Cluj Arena (Cluj)

Ceea ce este însă îngrijorător este faptul că Arena Naţională, cel mai mare stadion din România nu are avizul ISU. Aici au avut loc mai multe meciuri atât din Liga 1 şi din competiţiile europene, cât şi concerte şi activităţi politice. Momentan, Naţional Arena a fost închis până reuşeşte obţinerea avizului de funcţionare în condiţii normale.

clujarena

Nici Cluj Arena, al doilea stadion modern al ţării nu respecta normele impuse de autorităţi. DigiSport scrie marţi ca în cele din urmă, stadionul formaţiei U Cluj a obţinut avizul ISU şi îşi poate desfăşura meciurile în bune condiţii. Se pare că autorităţile au înlocuit câteva lumini de semnalizare şi au rezolvat problema unei trape de fum care dădea într-o scară interioară.

După ce şi-a rezolvat problema, cel de-al doilea stadion modern din România va găzdui miercuri meciul dintre Universitatea Cluj şi FC Bihor Oradea din etapa a-13-a, din seria a doua, din Liga secundă.

Construcţia arenei din Cluj a costat 45 de milioane de euro, are o capacitate de 30.201 locuri şi a fost inaugarata în 2011. Primul eveniment pe care l-a găzduit a fost un concert rock susţinut de trupa Scorpions.

Foto: ziardecluj.ro, blog.zugly.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top