BREAKING-NEWS

Patru morți în urma prăbușirii elicopterului SMURD

O tragedie s-a petrecut astăzi, în data de 2 iunie, în jurul amiezii, când un elicopter SMURD s-a prăbuşit în Republica Moldova, în pădurea satului Haragâș, iar toate cele patru persoane de la bord, pilotul, copilotul, medicul și un asistent au decedat.

“Confirm faptul că s-a prăbuşit elicoperul SMURD în raionul Cantemir. Toţi cei aflaţi la bord sunt decedaţi. Decizia de decolare şi zbor aparţine Autorităţii Aeronautice din România. Elicoterul se îndrepta spre Cahul pentru a prelua un pacient. Echipajul este completat de un pilot, copilot şi asistent medical. Sper ca într-o oră să ajung la faţa locului. În elicopter nu era niciun pacient”, a declarat Oleg Crăciun, adjunctul ministrului moldovean al, conform zf.ro.

stirigiurgiu.ro

Sursă stirigiurgiu.ro

În cursul dimineţii, aceștia au mai o misiune importanta la bun sfărșit, elicopterul SMURD fusese solicitat în localitatea Vulcăneşti pentru a transporta un pacient. A fost vorba de o femeie de 85 de ani care suferă de bronhopneumonie, insuficienţă respiratorie şi renală acută. Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată medical de către paramedicii şi medicii SMURD Iaşi.

“Am înţeles că aparatul de zbor este din România. Sunt imagini îngrozitoare pentru că am găsit o victimă împrăştiată. A fost şi incendiu după prăbuşirea elicopterului. Circa 40 de oameni s-au strâns la faţa locului”, a declarat Iurie Bălănuţă, primarul localităţii Haragâş, conform zf.ro.

Este posibil ca pilot să fi vrut să aterizeze pe stadionul din localitatea Haragâș însă din păcate acesta nu a mai reușit.

Aeronava era în drum spre Cahul în timp ce s-a produs tragedia.

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top