Social

Oamenii străzii ne dau o lecție…

Oamenii străzii ne dau o lecție despre ce înseamnă să fii om.

Am trecut pe lângă ei de atâtea ori, i-am văzut în intersecții, la colț de stradă, chiar și în scara blocului, dar oare de câte ori ne-am oprit să îi privim cu adevărat,  să încercăm să aflăm ce se află în spatele acelui om nevoiaș?

homeless

homeless

Probabil niciodată. De ce? Pentru că ne e mai ușor așa, pentru că societatea ne-a învăţat să fim nepăsători și noi ne-am complăcut cu situația.

Când eram copii am fost învățați să ne temem de oamenii  străzii, ca adolescenți  poate am încercat să îi ajutăm dar cum resursele erau limitate am renunțat repede, iar acum adulţii din noi sunt atât de prinși  în propriile gânduri, în propriile noastre probleme încât am uitat să mai privim în jurul nostru . Acum doar ignorăm cam tot ce ne înconjoară, tot ce este afară din zona noastră de interes.

Un grup de tineri din America au făcut un experiment social  să vadă cum reacționează oamenii  la vederea unui copil fără adăpost care îngheaţă de frig. Timp de mai multe ore în care copilul a stat în ger îmbrăcat subţire, zeci de oameni au trecut pe lângă el dar nimeni nu a încercat să îl ajute.

Rezultatul experimentului a fost dezamăgitor, singurul om care s-a oprit să ofere ajutor copilului a  fost  tot un om al străzii.

Se pare că, odată cu evoluţia noastră în sfera socială, uităm să fim oameni.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top