Externe

Noul procuror general al Statelor Unite, acuzat de rasism

Senatorul republican de Alabama, Jeff Sessions, a fost confirmat în funcția de procuror general, șef al Departamentului de Justiție al Statelor Unite. Numirea a avut loc după discuții aprinse în cadrul Senatului american când democrații l-au acuzat de rasism, informează BBC News online, citat de Mediafax.

În urma votului, Sessions a fost numit în funcție cu 52 de voturi pentru și 47 împotrivă, doar un singur senator democrat, Joe Manchin din Virginia de Vest votând în favoarea confirmării.

Sessions, în vârstă de 70 de ani, a fost nominalizat de președintele Trump și este privit ca o inspirație pentru politicile anti-imigrație ale noii Administrații de la Casa Albă. Acesta va conduce Departamentul de Justiție care are 113.000 angajați, inclusiv 93 de procurori federali.

Democrații, dar și organizațiile pentru drepturi civile și imigrație și-au arătat îngrijorarea referitor la anumite afirmații cu conotații rasiste făcute de Sessions în trecut, care în 1986 l-au împiedicat pe acesta să obțină un post de judecător federal.

În urma dezbaterilor aprinse din Senat, republicanul a declarat că “denigrarea celor care nu sunt de acord cu noi nu cred că este un lucru sănătos pentru instituția noastră”, scrie agenția de știri Reuters, citată de Mediafax.

Autor: Teodor Alexandru

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top