Sport

Niculescu şi Begu au pierdut finala de dublu de la Wuhan

Perechea formată din Monica Niculescu/Irina Begu a pierdut finala de dublu de la Wuhan în faţa echipei formate din  Martina Hingis și Sania Marza, cu scorul de 6-2, 6-3. E a doua înfrângere a româncelor din 2015 contra acestora, după meciul pierdut în optimi la Roma cu 6-4, 6-1.

begu-niculescu-ovidiu-iordachi

Cele două adversare, Hingis din Elveţia şi Marza din India formează la ora actuală cea mai puternică echipă din circuitul WTA la dublu. Împreună au câştigat şi ultimele turnee de Grand Slem ale anului, Wimbledon şi US Open.

A fost pentru a treia oară când cele două românce joacă împreună şi a doua oară când pierd în ultimul act. Singurul titlu adjudecat a fost în urmă cu trei ani, la Hobart, în Tasmania.

După disputarea acestei finale, Niculescu şi Begu au fost recompensate cu premiul total de  65.930 de dolari și cu 585 de puncte WTA, în timp ce câştigătoarelor le-a revenit suma de 130.300 de dolari și 900 puncte WTA.

Pentru Irina Begu, finala din această dimineaţă a fost a-8-a la dublu, dintre care şi-a adjudecat 4, iar Niculescu are tot atâtea victorii, 4 la număr, dar din 15 finale jucate.

Săptămâna viitoare, sportivele vor reveni în circuitul WTA, în cadrul turneului de la Beijing. Aici le vor întâlni în primul tur pe Andrea Hlavackova și Lucie Hradecka, pe care le-au învins vineri în semifinalele turneului din China.

“Nu sunt supărată, nu sunt dezamăgită. Le felicit pe Sania și Martina, formează o echipă minunată. Mulțumesc echipei mele și mulțumesc Irinei că a jucat alături de mine. Îmi place foarte mult să joc la acest turneu și să joc în China.”, a spus Monica Niculecu la finalul meciului.

Nici adversarele nu s-au lăsat mai prejos și le-au întors complimentele.

“Felicitări Monica și Irina, a fost o săptămână fantastică. Țineți-o tot așa și să ne vedem și săptămâna viitoare!”, a adăugat Hingis, informează digisport.

Foto: mediafax.ro, dantomozei.ro

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top