Diverse

Nairam. Oniriq tehnicolor

„În expoziția prezentă decupez din mine uzura timpului comun și o recompun într-un colaj al reflectării împreună cu tine. Sau pe scurt, te invit la un dialog sensibil la granița dintre somn și vis”, spune Nairam, artist visual.

„Nu mai creez artă pentru a „impresiona”; creez artă pentru a-mi revela gândurile și emoțiile, am ajuns într-un loc bun pentru spiritul meu creativ. Mă simt inspirat de experiența personală, de oameni, de emoții și cărți. Întotdeauna îmi propun provocări de care mă bucur și care explorează noi granite”, adaugă tânărul artist în preambulul expoziției personale ” Nairam. Oniriq tehnicolor”, vernisată joi, 3 martie 2022  la ARTHUB București (http://www.arthubbucharest.ro). Expoziția va rămâne deschisă până la sfărșitul lunii martie a acestui an.

Născut la 19 aprilie 1990, Marian Văsii a absolvit în anul 2009  Liceul de Arte plastice ”Hariclea Darclee” din Brăila, clasa prof. Aurel Manole,  iar după cursurile universitare  la Universitatea  Națională de Arte din București, secția Scenografie/ promoția 2013, și-a început cariera de scenograf pe scenele teatrelor din România. De-a lungul anilor a expus în expoziții personale sau colective la Sf.Gheorghe, Brașov, București.

”WE’RE HERE the Project (wiehie.org) este o expoziție online care aduce laolaltă artiști într-o rețea informală care se concentrează pe (re)imaginarea unei modalități de prezentare a artei, o instalație video și o serie de expoziții fizice, în România. WE’RE HERE conține  nuditate și este destinată adulților. Proiectul mai are două componente: una de cercetare a artei queer contemporane și a practicii artistice a participanților și una editorială, de știri și interviuri cu artiștii participanți”, conform comunicatului de presă primit din partea organizatorilor, la redacția Hyperflash.

Expoziția propusă de Nairam este replica în oglindă a întâlnirii din luna februarie a.c. cu artistul francez Fabien Ghernati, ”Onirique Black and White”, ca parte a conversației pe care cei doi o poartă utilizănd exprimarea plastică a limbajului lor specific, profund, metaphoric, neconvențional, inedit.

Odată trecut pragul galeriei veți descoperi pe simeze un contrast chromatic evident, o tușă fermă, deloc fluidă, studiată pe schițe de ambianță scenografică, iar crochiul și detaliul funcționează într-o simbioză armonioasă în lucrările semnate Nairam. Colajul, tehnică specifică îndeosebi exprimării scenografice este prezent în câteva lucrări întregind surprinzător plastica expunerii.

”Bun venit în suprarealism: București, 10 martie 2022. Dacă până acum ai trăit în creierii munților, probabil că nu știi. Ne aflăm în cea de-a cincisprezecea zi de război între Rusia și Ucraina. Afară, vremea și un vânt tăios îți aduc aminte de temperature relațiilor dintre cele două țări. (…)

Ce este lucrarea de artă? O iluzie? O imagine? Un vis? Un coșmar? O punere în scenă? O reprezentare? O reprezentare care are nevoie de cârje precum textul de față? Prea multă informație? Prea puțină educație?”

Am spicuit din textul cu care curatorul expoziției Daniel Kozak îi întâmpină pe vizitatori.

Curiozitatea de a citi întregul text vă va da un impuls categoric pentru a vizita expoziția

Nairam. Oniriq tehnicolor”, deschisă și în weekend la ARTHUB, București.

Foto: Sergiu A.Nap

Nairam. Oniriq tehnicolor

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top