Promovăm România

“Mirrors of Brâncuşi” își deschide porțile la Muzeul Țăranului Român

Expoziția multimedia “Mirrors of Brâncuși”, este un proiect ce surprinde esența sculptorului român printr-o serie de instalații și de experiențe bazate pe opera lui Constantin Brâncuși și deschiderea porților în perioada 10-24 februarie, la Muzeul Țăranului Român.

“Mirrors of Brâncuși” dorește să lase oamenii sau amprenta mai puternic și mai concret asupra a cine a fost Brâncuși, dar și o raportare la alte concepții și definiții, mai apropiat de esență omului și artistului Brâncuși, se arată într-un comunicat la Muzeului. Țăranului.

Sursa foto: facebook.com Mirrors of Brancusi

Proiectul a pornit de la o cercetare făcută pe un grup de oameni de vârstă și ocupații diferite, care a cuprins aceleași concluzii și anume că, ceea ce este mental colectiv și-a însușit despre Brâncuși și diferit față de ceea ce a vrut în esență să transmită artistul. Pentru a schimba direcția, creatorii proiectului au mers pe ideea de interactivitate și de implicare a tehnologiei în procesul de creație, așa a luat naștere „Mirrors of Brâncuși”.

Creatorii se folosesc de noile tehnologii pentru a reinterpreta operele cunoscute ale artistului, expoziția bazându-se pe o prezentare dinamică a unor întâmplări din viața marelui sculptor. Scopul acestui proiect este să capteze informații, dar și noi concepte despre Constantin Brancuși.

Sursa foto: facebook.com Mirrors of Brancusi

„Ca să gândim acest proiect, am mers pe un fir logic în care am pus cap la cap conceptele cu care opera Brâncuși și nevoile publice, felul în care acesta este interacționat cu o informație și cum o asimilează el. Am ajuns astfel la Mirrors of Brâncuși, un proiect-oglindă, în care oamenii nu doar că sunt puși față în față cu creația lui Brâncuși, dar sunt invitați să se pună în locul unor opere ale artistului, ajungându-se astfel la o analiză a propriilor emoții și sentimente dintr-o postură nouă. Prin acest proces de a te identifica și de a empatiza cu celălalt, vizitatorii vor avea o imagine mai clară asupra a ceea ce și-a propus Brâncuși prin opera lui. Verticalitate, complexitate ascunsă în linii simple, emoție și reîntoarcere către sine / asta veți descoperi în cadrul expoziției Mirrors of Brâncuși ”, spune curatorul expoziției,

Sursa foto: facebook.com Mirrors of Brancusi

Expoziția dispune de o scenografie amplă, în care vizitatorii vor putea experimenta cum este să fie parte dintr-o operă a lui Brâncuși, se va oglindi într-o interpretare a unui modul în mărime naturală al Coloanei fără Sfârșit și se va bucura de un scurt film dedicat vieții inventatorului sculpturi moderne, cu informații concise și alese cu grijă. Echipa de creație este formată din Silvana Dulamă-Popa (curator), Diana Miroșu (scenograf), Alin Popa (design lumină), Zoli Toth (muzică), Dilmana Yordanova și Ovidiu Eftimie (video), Iulian Dinu (foto).

Proiectul se desfășoară în mai multe spații, prima expoziție fiind la București, la Muzeul Național al Țăranului Român, sala Irina Nicolau, în perioada 10 – 24 februarie, de marți până duminică, în interval orar 10.00 – 18.00.

Sursa foto: facebook.com Mirrors of Brancusi

“Mirrors of Brâncuși” este un proiect organizat de Fundația Art Production, Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă și Christian Westblink, cu sprijinul JTI și Muzeul Național al Țăranului Român.

Sprijinul financiar nerambursabil acordat pentru realizarea proiectului “Mirrors of Brâncuși” este de 947.646,45 lei, echivalentul a 195.653,24 euro.

Proiectul este organizat de Fundația Art Production, Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă și Christian Westblink, cu sprijin JTI și Muzeul Național al Țăranului Român, potrivit stirileprotv.ro.

“Mirrors of Brâncuşi” își deschide porțile la Muzeul Țăranului Român

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top