Gaming

Recenzie Mass Effect: “O incursiune interstelară”

Mass Effect - ShepherdJocul Mass Effect a fost creat de Bioware şi lansat în data de 20 noiembrie 2007. RPG-ul cercetează spaţiul şi merge într-o incursiune interstelară.

Mass Effect este un RPG (role playing game) ce orbitează în jurul călătoriei interstelare până la punctul în care universul înceteză să mai fie prietenos. El ajunge să surprindă un univers distopic plin de antagonişti puternici şi nemiloşi.

Jocul reuşeşte să graviteze perfect între un gameplay dinamic şi elemente puternice de RPG. Un science fiction de excepţie cu o poveste puternică şi imersivă.

Povestea jocului se învârte în jurul unui soldat pe numele Shepard, a cărui misiune este de a salva galaxia de o rasă de fiinţe mecanice puternice, cunoscute sub numele de Reaper şi agenţii lor, inclusiv antagonistul Saren Arterius, un Turian Spectre ce nu mai operează în cadrul consiliului intergalactic.

Povestea se axează pe investigarea lui Saren, iar Shepard începe să înţeleagă faptul că Saren funcţionează sub îndrumarea lui Sovereign, un Reaper uitat în urma cu mii de ani lumină  în Calea Lactee , când rasa Reaper a exterminat aproape toate formele de viață organice din galaxie ca parte dintr-un ciclu recurent de genocid pentru un scop necunoscut, un ciclu ce durează aproximativ 50 de mii de ani.

Sovereign este o avangardă al cărei scop este de a declanșa întoarcerea iminentă a rasei, ce se află în hibernare în spațiul cosmic închis galaxiei, iar asta poate duce la repornirea procesului de exterminare.

Protagonistul foloseşte doi membri controlaţi de inteligenţa artificiala (AI), care constau, de obicei în doi membri din diferite locuri şi din diferite motive, iar apoi recrutaţi pe Normandy, nava lui Shepard.

Jucatorul poate lua decizii de perspectivă în funcție de situație. În aceste momente, jucatorul are mai multe seturi de alegeri dialog cu ceea ce răspunde la NPC (non-player caracter).

Jocul are de multe ori diferite mini-games în el, dacă eşti sătul de căutatul lui Sovereign prin galaxie, te poţi opri la un pahar de alcool la cafeneaua spaţială sau alte locuri speciale unde te poţi destinde cu un “dans”. De exemplu, clubul de noapte – un loc unde te vei bucura de dansatoare Asari.

mass-effect

Bioware a creat prin acest joc o poartă în timp către viitorul acestor tipuri de jocuri.

Mass Effect este un joc care prezintă un univers unic, distopic şi plin de momente tensionate, iar uneori te vei afla în faţa unor decizii ce nu vor fi prielnice pentru echipaj.

Povestea are variaţiuni şi va fi puţin diferită pentru fiecare jucător din pricina libertăţii decizionale.

Putem spune că este un joc plin de acţiune care defineşte genul RPG-urilor prin incursiunea spaţială, momentele dramatice, întorsăturile de situaţie ce vor genera sentimente de simpatie sau antipatie, un joc ce excelează ca RPG science fiction, o imersiune perfectă.

Un joc ce primeşte nota 9.5/10.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top