Rectorul Universității Hyperion, prof. univ. dr. Sever Spânulescu, și-a lansat luni, 6 martie 2017, în sala de conferințe a Universității Hyperion cea mai recentă carte a sa – „ Procesarea Semnalelor ”. La evenimentul de lansare, organizat de Biroul de Presă al Universității, au participat atât studenți, cât și profesori.

Lucrarea a apărut  ca o nevoie actuală a studenților care studiază la facultățile de profil (fizică, automatică, electrotehnică, electronică, tehnologia informaţiei), datorită evoluției rapide a tehnologiei și a schimbărilor la nivelul teoriei și procesării semnalelor.

Prof. Univ. dr. Sever Spânulescu susține că “Disciplina Procesarea Semnalelor are o tradiţie îndelungată în Universitatea Hyperion, şi împreună cu „Teoria sistemelor” completează pregătirea teoretică a viitorilor ingineri şi fizicieni, asigurându-le competitivitatea într-un domeniu cu mare dinamică şi importanță socială”.

Pe parcursul lucrării sunt date o serie de exemple de programe pentru implementarea formulelor demonstrate, scrise într-un limbaj intuitiv (Wolfram Mathematica) al căror algoritm este uşor de parcurs şi de adaptat în alte limbaje de programare. Autorul explică suplimentar, intuitiv şi concret că demonstraţiile matematice, ajută la fixarea lor şi încurajează experimente proprii ale studentului. Lucrarea cuprinde de asemenea şi o serie de contribuţii originale ale autorului, precum şi altele care reflectă starea actuală a cercetărilor în domeniu, simplificate din punct de vedere didactic.

Prețul cărții este de 25 lei și poate fi comandat momentan la adresa bpuh@hyperion.ro / 0723.255.125 și ridicat  de la Biroul de Presă al Universității Hyperion (corp A, etaj 2, dreapta).

Mai multe imagini de la eveniment pot fi văzute în albumul foto www.facebook.com/pg/universitateahyperion/photos/?tab=album&album_id=1273410199410489 .

Rectorul Universității Hyperion și-a lansat cartea „Procesarea Semnalelor”

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top