Cultural

Jurnalismul în condiții de criză

La începutul săptămânii trecute, a avut loc la Belgrad una din cele mai mari și importante conferințe internaționale din Sud- Estul Europei-South East Europe Media Forum (SEEMF).

La eveniment au fost prezenți peste 200 de participanți. Experți și analiști media, profesori universitari precum și ambasadori și oficialități ale țării gazdă, au fost cu toți parte a acestui important eveniment. Încotro se îndreaptă viitorul mass media? Care sunt lucrurile care pot veni în ajutorul noilor jurnaliști? Ce se poate face pentru a eficientiza munca reporterilor de război și care sunt riscurile la care aceștia se expun pentru a oferi un material de calitate publicului? Aceste întrebări au stat pe buzele tuturor timp de două zile. Discuțiile au acoperit teme precum ”Problemele globalizării„, ”Criza refugiaților ca punct de interes pentru jurnalismul profesional„ și ”Noua modă în materie de reportaj de război„. O întreagă sesiune a fost de asemenea dedicată jurnalismului la nivel educațional.

Conferința a fost organizată de South East Europe Media Organization (SEEMO), Central European Initiative (CEI) și Konrad Adenauer Stiftung- programul de media (KAS). Fundația KAS a fost cea care a adresat prin intermediul doamnei Conf. Univ. Dr. Liana Ionescu invitația la eveniment și pentru 2 studenți de la jurnalism din România.

La finalul celor două zile în care s-a discutat la foc continuu despre aceste probleme actuale, s-au tras și concluziile: jurnalismul în situații de criză poate avea un viitor promițător. Tinerii jurnaliști sunt plini de entuziasm și pasiune pentru ceea ce numesc ”meseria visurilor lor„. Tehnologia va fi cel mai bun tovarăș pe care îl poate avea un reporter. 

Sursă foto: Facebook- KAS

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top