Sport

Italia – România, un amical așteptat de cinci ani

Italia – România este primul meci amical pe care selecționata antrenată de Anghel Iordănescu îl joacă după calificarea la EURO 2016 din Franța.

nationala-romaniei-fotbal

Federația Română de Fotbal a anunțat că jucătorii ambelor reprezentative vor ține un moment de reculegere în memoria victimelor atentatului de vineri seara din capitala Franței.

picture_torje_sapunaru_italia_jpg_604_423_1_85_66304000

„Tricolorii” îi vor comemora și pe tinerii care și-ai pierdut viața într-un mod tragic și violent în incendiul din clubul Colectiv. În locul tradiționalelor numere albastre, tricourile pe care jucătorii României le vor purta vor fi inscripționate cu negru, iar cifrele vor fi formate din numele celor care s-au stins din viață, în ultima perioadă, în urma incendiului din clubul Colectiv, anunță FRF.

Jucătorii ambelor echipe vor purta pe durata partidei banderole negre la mâini pentru ambele tragedii petrecute la București și la Paris.

Elevii lui Iordănescu vor fi susținuți marți seară de aproximativ 4.000 de suporteri români, conform Digisport.

Meciul se va juca la Bologna, iar din cele 8.000 de persoane care formează comunitatea românească, 3.000 și-au achiziționat bilete, iar 1.000 de fani sunt așteptați din restul Italiei.

Ialia și România s-au întâlnit ultima dată în 2010, tot într-un meci amical încheiat la egalitate, 1-1. Marica a fost marcatorul României, în timp ce Quagliarella a adus egalarea pentru italieni pe final de meci.

Tot 1-1 s-a terminat și partida de la EURO 2008. Mutu și Panucci au fost oamenii cu golurile de atunci.

Privind palmaresul, „squadra azzura” conduce, având un palmares de 10 victorii din 10 meciuri, pe când România are doar două.

Iată cum vor arăta echipele probabile dintre Italia și România:

Italia: Buffon; Darmian, Bonucci, Chiellini, Antonelli; El Shaarawy, Soriano, Marchisio, Candreva; Eder, Pelle

România: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Găman, Raț – Hoban, Pintilii – Torje, Budescu, Maxim – Andone

Italia – România se joacă marți, de la ora 21.45 pe stadionul Renato Dall’Ara din Bologna.

Foto: mondonews.ro, realitatea.net

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top