Sport

Italia-România 2-2, un rezultat care dă speranțe românilor

Selecționatele Italiei și a României au terminat la egalitate, scor 2-2, primul meci amical după încheierea campaniei de calificare la EURO de anul viitor din Franța.

AMICAL_ITALIA_ROMANIA

Deși Italia era categoric favorită, băieții antrenați de Anghel Iordănescu au început să arate că nu în zadar fac parte din echipele calificate la turneul final din țara hexagonului.

România a deschis scorul repede, în minutul 8 prin Bogdan Stancu care a profitat de greșeala lui  Barzagli și a reușit al șaselea gol la Națională.

Românii au intrat la pauză în avantaj, dar repriza secundă a adus modificări pe tabelă.

În minutul 55, Dragoș Grigore a avut o intrare imprudentă la Eder, iar arbitrul a dictat penalty. Marchisio a adus egalarea pentru italieni, iar zece minute mai târziu, Gabbadini și-a adus echipa în avantaj printr-o lovitură cu capul, fază la care apărarea noastră se oprise, cerând off-side.

Când toată lumea se pregătea de plecare, Florin Andone și-a trecut în palmares primul gol la echipa națională.

Italia – România s-a încheiat 2-2, iar cu mai puțin de șapte luni înainte de începerea Campionatului European tricolorii au sădit din nou speranța în inimile fanilor.

pozaaa

Un moment emoționant a avut looc înainte de începerea meciului. Un moment de reculegere s-a ținut pe stadion pentru victimele tragicelor evenimente din București și din Paris, iar apoi cei 4.000 de fani români au început să strige „Colectiv, Colectiv!”.

Iată și declarațiile fotbaliștilor la final de meci, conform Digisport.

“Atmosfera a fost una foarte bună, mi-a plăcut câţi români au fost la meci şi cum ne-au încurajat şi mi-aş dori să vină la fel şi la Campionatul European. E un rezultat bun având în vedere faptul că am întâlnit o echipă mare, cu jucători valoroşi. Am început destul de bine jocul, ne-am creat ocazii, dar apoi ne-am retras. însă este un rezultat foarte bun împotriva lor. Golul cu siguranţă este unul important, care îmi dă încredere şi moral pentru viitor”, a declarat Bogdan Stancu.

“A fost un test bun, ne-am bucurat de acest meci. Ne-am bucurat că am scos un egal pe final, cu toate că meritam mai mult, părerea mea. Acel penalty nu a fost. Avem multe de învăţat din acest meci”, a afirmat Ovidiu Hoban.

“Sunt foarte fericit, mă bucur că am avut şansa să debutez. Sper să fiu chemat în continuare şi să am şanse să joc. Este greu să evoluez în primul 11, pentru că joc pe acelaşi post cu căpitanul echipei, dar sper să joc cât mai mult”, a adăugat și Steliano Filip după debutul la echipa națională.

“A fost un test OK împotriva unei echipe foarte bune. Am obţinut un rezultat bun, puteam să obţinem şi mai mult de atât. Una peste alta este un rezultat echitabil”, a completat Răzvan Raţ.

Ce a titrat presa din Italia, după Italia – România, 2-2

“Am încheiat anul cu un egal amar împotriva României. Un 2-2 venit pe final, când echipă juca în inferioritate numerică, după accidentarea lui Gabbiadini. Mai mult, golul egalizator a venit după un ofsaid nesemnalizat”, au spus jurnaliştii de la Repubblica.

“Primele lucruri de spus: măsuri ridicate de securitate, o galerie superbă a României şi un public care a aplaudat imnul Franţei.

Al doilea este că am terminat anul fără niciun succes în amicale, disputate împotriva a patru adversari puternici. Am terminat la egalitate cu Anglia, au urmat înfrângeri cu Portugalia şi Belgia, şi acum remiza cu România”, a notat și cotidianul Gazzeta dello Sport.

“Italia confirmă problemele din apărare. A încasat două goluri care puteau fi evitate. După înfrângerea cu Belgia, a venit un rezultat de egalitate cu un adversar mult mai slab”, a scris Corriere dello Sport.

“Nu s-a schimbat nimic între Bruxelles şi Bologna. Problema a rămas aceeaşi: apărărarea. Am luat 12 goluri în 10 meciuri în acest an. E îngrijorător, cu 7 luni înaintea Campionatului European”, a adăugat Tuttosport.

Foto: enational.ro, mondonews.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top