Economic

Gazprom pregăteşte o alianţă strategică globală cu Shell

Gigantul rusesc Gazprom construieşte o alianţă strategică globală cu Royal Dutch Shell, parteneriat care va permite celui mai mare producător mondial de gaze pătrunderea pe noi pieţe, a declarat directorul executiv al companiei, Alexei Miller, citat de  agenţia Reuters.

gazpfoto: paginaderusia.ro

Tot el a declarat că Shell şi cumpărătorii de gaze din Europa – E.ON Germania şi OMV Austria – au ajuns la un acord pentru contruirea a două conducte de gaz pe sub Marea Baltică, spre Germania.

În acelaşi interviu acordat agenţiei Reuters, Alexei Miller a declarat ca acordul cu Shell prevede şi o extindere în comun a fabricii de gaze naturale lichefiate aflate în estul insulei Sahalin, un proiect în valoare de 20 de miliarde de dolari.

Acest parteneriat de afaceri cu Shell reprezintă o adevărată lovitură pentru Gazprom, În condiţiile în care multe din companiile occidentale evită să colaboreze cu firme ruseşti, fapt datorat sancţiunilor venite din occident asupra Rusiei, ca urmare a conflictului din Ucraina.

“Mulţi dintre partenerii noştri tradiţionali se poziţionează ei înşişi ca actori regionali puternici. Shell este un actor global, şi odată cu dezvoltarea pieţelor de gaze la nivel mondial, vom crea un parteneriat strategic la nivel global,” a declarat Alexei Miller, directorul executiv al companiei Gazprom.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top