Fotografie

Fotografia și secretele ei

Cuvântul “fotografie” își are originea din două cuvinte provenite din limba greacă, și anume: “fotos” cu semnificația luminii și “graphi” care înseamnă desen, scris. Literalmente se traduce “a picta cu lumină”.

Fotografia, în simplitatea ei, reprezintă un amalgam de sentimente, o înșiruire de idei, un fel de combinație între existent și captare a realității fizice. Lumina, umbrele, cromatica, tonurile de culoare se combină într-o entitate care modelează atmosfera unică a clipei reținute și oferă expresivitate. Așadar, calitatea fotografiei depinde de atmosfera care se transformă din momentul expunerii la privitorul imaginii realizate.

În realizarea unei fotografii care să cuprindă impecabil un peisaj sau un moment memorabil, aproape văzut prin ochii noștri, este nevoie și de o tehnică avansată pe lângă priceperea fotografului. Poți să surprinzi vise devenite realitate sau captarea incredibilului nesperat, oricum fotografia ne apropie de existența lumii. Atât cunoașterea atmosferei locurilor, cât și capacitățile artistice și tehnice sunt necesare pentru crearea unor materiale care să nu fie o nereușită.

fotografii-noaptea-19În momentul în care privești fotografii realizate în trecut, poți să-ți dai seama de neîndemânarea cu care le realizai, dar nu este nicio problemă, deoarece experiența acumulată îmbunătățește rezultatele.

Fotografia a devenit o cale de a putea păstra amintiri semnificative și o metodă de a putea “spune” și exprima ceea ce vocea nu poate. Stăm câteodată și privim un răsărit sau un apus fotografiat și într-o clipită suntem cu gândul în toate locurile plăcute din viața noastră, fără a ne da seama că privim doar o imagine, o fotografie. Scopul fotografiei a fost, este și va fi acela de a transmite mesaje prin momentele captate.

poze-frumoase-natura-64

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top