Politic

Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani și 8 luni cu executare!

Fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost condamnat în primă instanță la 11 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție.

Decizia a fost pronunțată joi, 13 mai, la Tribunalul București. Potrivit Digi24, decizia instanței nu este definitivă la finalul procesul de corupție intentat  de DNA în iulie 2015 și poate fi atacată cu apel. Marian Vanghelie a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

De asemenea, pe lângă condamnare, instanța i-a interzis fostului primar, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții politice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei. Este obligat să plătească daune de 15.044.700 euro către Primăria de sector, constituită parte civilă în proces.

“Condamnă pe inculpatul Vanghelie Marian- Daniel la pedeapsa rezultantă de 11 ani si 8 luni închisoare. Interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, drepturi prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pe o perioadă de 5 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”, potrivit deciziei Tribunalului.

sursă foto: Money.ro

Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani și 8 luni cu executare!

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top