Teatru

Fazanul se joacă la Teatrul Nottara

Avem plăcerea de a vă invita la un spectacol extraordinar, o reprezentaţie superbă, încadrată cu succes în sfera comediilor savuroase, desfăşurate sub egida Teatrului Nottara.

Un rezultat excepţional al viziunii tânărului regizor Alexandru Mâzgăreanu, reprezentaţia invită auditoriul consumator de arte teatrale pe scena teatrului de pe Magheru la o călătorie în timp până în Franţa secolului trecut, acolo unde o mână de oameni aduc sentimentul erosului pe drumul înşelător al adulterului.

Reprezentaţia pune în lumină situaţii hilare, la limita cu hotarul dramatismului. Firul acţiunii produce o alternanţă unică între frumosul sentimentului de iubire şi dramatismul indus de imposibilitatea personajelor de a-şi declara dragostea, constrânse fiind de convenţiile sociale impuse de societate.

Spectacolul dă senzaţia că ar putea să se joace la infinit, ca într-o buclă, Incipitul şi finalul relevând asemănare conjuncturală. Situaţiile, prin fluenţa lor aparte, dau senzaţia că, deşi în aparenţă se concretizează, pot degenera în orice moment.

Evenimentele se desfăşoară într-un mod alert, atent încadrate într-un decor viu colorat, părtaş fiind parcă la trăirile personajelor, ca o conspiraţie fină, în cârdăşie cu vestimentaţia acestora, rezultat al calităţii muncii depuse de Alexandra Mâzgăreanu.

Fazanul se caracterizează prin prezenţa elementului surpriză. Deşi în incipit găsim personajele ca fiind stăpâne pe situaţie, în final fiecare personaj este serios afectat de postura de victimă în care se află.

Prezenţa comicurilor în această reprezentaţie relevă particularităţi specifice mediului în care se desfăşoară evenimentele, astfel că personajele şi firul dramaturgic induc publicului starea necesară identificării fiecăruia din cei prezenţi cu spectacolul de pe scenă.

Distribuţia este una complexă, atât din punct de vedere numeric, cât mai ales prin prisma calităţii actoriceşti. Gabriel Răuță (Vatelin), Şerban Gomoi (Pontagnac), Cătălin Babliuc (Redillon), Alexandru Suciu (Soldignac), Sorina Ştefănescu (Lucienne),  Laura Vasiliu / Raluca Gheorghiu (Clotilde Pontagnac), Laura Vasiliu / Raluca Gheorghiu (Clara),  Diana Roman (Maggy), Ion Haiduc (Pinchard),  Crenguţa Hariton (Doamna Pinchard), Ioana Calotă (Armandine),  Liviu Chiţu (Jean/Victor/Gerome),  Alexandru Mike Gheorghiu (Comisarul).

O înlănţuire clocotitoare şi surprinzătoare de întâmplări reaşază lucrurile după logica sclipitoare a comediilor bulevardiere şi ne dezvăluie, într-un final, cine e Fazanul.

Următoarea reprezentaţie va avea loc pe 23 mai, în sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara.

Hyperflash recomandă această reprezentaţie şi garantează un spectacol extraordinar!

Pentru mai multe informaţii sunteţi bineveniţi pe Bulevardul comediei.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top