Sport

Fața violentă a Campionatului European

Dincolo de fotbal, de pasiune și de dorința de a fi la un turneu final există și latura urâtă a acestui eveniment. Violențele sunt cele care strică atmosfera și generează barbarii care mai de care.

A chair flies through the air during clashes between police and England supporters in downtown Marseille, France, Friday, June 10, 2016. England supporters clashed with French police ahead of Saturday's European Championship match between England and Russia at the Stade Velodrome.(AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Nici nu a început bine Campionatul de Fotbal că au și început primele incidente.

Deși acest turneu se află sub cod roșu contra unui posibil atentat terorist, iată că aceste atacuri apar de unde ne așteptăm mai puțini.

Înaintea, în timpul și după meciul dintre Anglia și Rusia de sâmbătă, fanii ruși au comis mai multe atacuri asupra fanilor englezi.

Cu ceva timp înainte de începerea paridei, un fan englez a ajuns în stare gravă la spital în urma bătăii încasate de la rivali. Un incident monstruos ținând cont că dintotdeauna fotbalul și sportul în general au stat sub egida stop violențelor.

Nici în timpul meciului lucrurile nu au stat mai bine, pentru ca la final, situația să degenereze grav.

Englezii au fost alergați în tribunele de pe Stade Velodrome de suporterii ruși.

Violențele au continuat și duminică, între alți fani de această dată.

Vorbim acum de cei nord-irlandezi și francezi, totul având loc în orașul Nice.

Așa cum am specificat și mai sus, ținând cont de faptul că oricum lucrurile nu sunt deloc roz în această perioadă, teroriștii amenințînd în nenumărate rânduri cu posibile atentate, astfel de incidente ar trebui să fie ultimul lucru care să aibă loc la un astfel de eveniment.

Campionatul European este menit să stea sub semnul prieteniei, al frumosului fotbalistic, al respectului și al înțelegii, nicidecum în câmpurile de luptă cu care s-a confruntat în acest debut.

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top