Evenimente

Electric Castle, anulat!

Vești triste pentru fanii Electric Castle! Festivalul nu va avea loc nici în acest an. Organizatorii au anunțat luni decizia de a amâna ediția a opta, pentru 2022.

Numărul de spectatori care puteau fi prezenţi era limitat, din cauza măsurilor anunţate de autorităţi. Înaintea pandemiei, zeci de mii de tineri veneau la festival.

Organizatorii Electric Castle au anunțat, printr-un comunicat de presă, că trupele twenty øne piløts, Gorillaz & Deftones au fost reconfirmate pentru noile date, stabilite pentru 13 – 17 iulie 2022.

“Focusul pentru următoarea perioadă va fi de a convinge autoritățile să clarifice măsurile anunțate, astfel ca experiența Electric Castle să existe, chiar și într-o formă diferită, în 2021”, spun organizatorii Electric Castle.

Conform hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență din 14 mai, evenimentele din luna iulie vor fi limitate la 2.500 de spectatori. În plus, hotărârea conține și alte limitări care, pentru a fi aplicate, necesită clarificări ce vor solicita alte noi runde de discuții, probabil în următoarele săptămâni, potrivit hotnews.ro.

Decizia vine într-un moment în care organizatorii se aflau, oricum, sub presiunea timpului foarte scurt rămas, graficul normal de implementare a festivalului fiind, deja, cu mult depășit. În plus, parte dintre artiștii care ar fi trebuit să se afle pe afiș și-au reprogramat sau anulat turneele europene, mai arată organizatorii festivalului.

Ei mai spun că toate aceste date analizate în detaliu au dus spre singura alternativă viabilă și corectă pentru public: evitarea organizării unei ediții de compromis și stabilirea unor noi date, 13 – 17 iulie 2022.

Persoanele care au cumpărat deja bilete au opțiunea de a le păstra sau pot primi banii înapoi

Organizatorii precizează că toate biletele rămân valabile pentru anul viitor, dar vor exista şi opţiuni pentru restituirea banilor pe bilete.

Și organizatorii festivalurilor Untold și Neversea susțin că normele anunțate de autorități fac imposibilă desfășurarea evenimentelor de mari dimensiuni, anul acesta.

„De exemplu această distanțare… Cine poate să garanteze și să implementeze o normă prin care să asigure o distanțare de 2 metri pătrați între participanții la un eveniment. Atenție, nu este imposibil de făcut doar la un festival! Din păcate, e imposibil de aplicat și la un eveniment mai mic. Chiar dacă sunt 1.000 de persoane, tu nu ai cum… Ce ar trebui să faci, la 1.000 de persoane să mai pui încă 1.000 de stewarzi care să stea să se asigure că nu se creează aglomerații?”, a spus Edi Chereji pentru DigiFM.

Organizatorii mai spun că speră să fie reluate în cel mai scurt timp discuțiile legate de măsurile aplicabile evenimentelor, pentru ca acestea să fie pe deplin clarificate, astfel încât “planurile de a oferi experiența Electric Castle, în această vară, chiar și într-o formă modificată și adaptată, să poată prinde contur”.

Sursa foto: Facebook.com/ElectricCastle
Electric Castle, anulat!

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top