Evenimente

Decor impresionant la EUROVISION, Rotterdam 2021

O scenă impresionantă a fost construită în sala polivalentă Rotterdam AHOY, gazda EUROVISION 2021!

Marți, 18 mai 2021, a început la Rotterdam/Țările de Jos, a 65-a ediție a spectacolului-concurs ”EUROVISION”. Desigur, nu ne-am așteptat ca acest important show de televiziune să se desfășoare într-un spațiu neamenajat corespunător, ci dimpotrivă, într-unul conceput special pentru acest important eveniment media, care este transmis live pe intregul continent prin intermediul EBU(European Broadcasting Union- din care fac parte stațiile publice de televiziune din Europa), în Israel, și desigur în îndepărtata Australie, aceaste țări participând în concurs ca urmare a relațiilor pe care le-au dezvoltat cu amintita instituție europeană.

Spectacolul este organizat  în incinta Rotterdam Ahoy- o sală polivalentă cu o capacitate de 16.426 locuri. A fost construită între anii 1968-1970, inaugurată la 15 ianuarie 1971 și a suferit de-a lungul timpului lucrări de renovare și consolidare în anii 1980, 1998 și 2011. Această impresionantă construcție, renumită în rândul specialiștilor pentru structura de rezistență deosebit de eficientă, a găzduit de-a lungul timpului evenimente dintre cele mai diverse, de la competiții sportive cu participare locală, europeană sau mondială, la spectacole și gale de decernare a unor importante premii din industria muzicală etc.

Decorul este fascinant, baza acestuia fiind reprezentată de ecranele cu dimensiuni impresionante, cu proiecție LED digital de înaltă definiție pe care sunt proiectate elemente de video-grafică concepute astfel încăt să se înscrie pe linia estetică a fiecărui show participant la concurs, alături de alte componente specifice: realitate augumentată, costume, recuzită, lumină, alte efecte speciale etc. Jumătate din suprafața de joc cu care este prevăzută această incintă, a fost transformată într-o imensă scenă, trasată în linii curbe,  cu finisaje strălucitoare și inserții de lumina LED. O zonă importantă, interesant concepută, este  așa numita ”cameră verde”, localizată în imediata apropiere a scenei și care a fost desenată în maniera cu care ne-am obișnuit la Eurovision, sub forma unor insule în care concurenții-reprezentanți ai țărilor participante așteaptă rezultatele concursului. Echipamentele de sceno-tehnică și de iluminare sunt și de această dată impresionante, toate acestea fiind coordonate de o serie de programe computerizate specializate, și manipulate de profesioniști din minunata lume a spectacolului de secol XXI.

Până la debutul evenimentului, în direct la televiziune, au fost implicate zilnic în construcția acestui impresionant decor între 150 și 200 de persoane.

În timpul montării decorului, Erwin Rintjema care se ocupă de producția acestui spectacol a declarat presei că:  ”aceasta va fi cea mai mare scenă construită în Rotterdam Ahoy!”, apoi a adăugat: ”concursul Eurovision pentru cântece este ”Liga Campionilor” din profesia noastră. Este foarte special datorită dimensiunii, numărului de participanți, nivelului și inovațiilor de pe podium. Este foarte divers și conține tot felul de trucuri ascunse, cu care facem spectacolele frumoase. De exemplu, avem un ecran TV de 52 metri lățime și 12 metri înălțime. În interior sunt uși care se pot deschide. Acest element nu s-a construit  niciodată la o asemenea scară “, a mai declarat acesta, citat de eurofansradio.com

Marnix Kaart este regizorul spectacolului, împreună cu o echipă numeroasă. Kaart spune despre misiunea sa:”Fac spectacole mari de 25 de ani, dar acesta nu se apropie de nici un alt eveniment la care am lucrat. Pentru acest spectacol vor lucra 21 de camere (videocaptoare-n.r.), Este o provocare! Este dificil să ascunzi camerele, mai ales atunci când zboară prin aer. Încerci să ți toate astea în afara imaginii iar acesta este un puzzle extrem de greu de realizat!”

sursa foto: eurofansradio.com

Practic, a fost o provocare pentru toată lumea avănd în vedere că spectacolul s-a desfașurat într-un spațiu închis, cu participarea fizică a spectatorilor.

În altă ordine de idei și din nefericire, la sfârșitul serii trecute, reprezentanta țării noastre, ROXEN, nu s-a numărat printre cei 10 semifinaliști care au trecut în Marea Finala EUROVISION care va fi transmisă live de TVR,  sâmbătă, 22 mai, de la Rotterdam.

Imagini din timpul amenajării Rotterdam Ahoy pentru EUROVISION,  au fost surprinse într-un timelapse pe care îl puteți urmări accesând link-ul de mai jos:

Decor impresionant la EUROVISION, Rotterdam 2021

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top