BREAKING-NEWS

CONDUCEREA SRTV ȘI SRR, DEMISĂ ÎN PARLAMENT

Astăzi, 11 mai 2021, Plenul Parlamentului României  a respins, în urmă cu scurt timp, Rapoartele de activitate ale Societății Române de Televiziune și ale Societății Române de Radio pentru anii 2017, 2018, 2019, după ce aceleași rapoarte au fost respinse în comisiile de specialitate ale celor două Camere ale Parlamentului.

Astfel, conducerile celor două instituții au fost revocate din funcție (Doina Gradea, fost PDG la SRTV și Georgică Severin la SRR), urmând ca în fruntea celor două societăți de media să fie propuse alte persoane. Coaliția de guvernare a negociat mai bine de trei luni împărțirea funcțiilor, astfel, la conducerea SRTV va fi propusă Ramona Săseanu, din partea PNL iar la SRR, Liviu Popescu propus de USR-PLUS. Urmează ca plenul Parlamentului sa valideze cele două funcții.

În cadrul aceleiași sedințe urmează a fi validați și patru membri ai CNA. Pentru aceste posturi sunt cinci candidaturi, respectiv:

Mircea Toma – membru titular (din partea Guvernului), avându-l ca supleant pe Dan Radu;

Valentin Jucan – membru titular (din partea Guvernului), supleant Rareş Niculescu;

Dorina Rusu – membru titular (susţinută, pentru un nou mandat, de preşedintele Klaus Iohannis), supleant Oana Mihalache;

Ionel Palăr – membru titular (susţinut de PNL), supleant Valentina Postelnicu;

Radu Herjeu – membru titular (susţinut de PSD), fără supleant.

CONDUCEREA SRTV ȘI SRR, DEMISĂ ÎN PARLAMENT

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top