Artiști

Cronică de film: Get Out

Get Out este un horror/thriller regizat de Jordan Peele, cu Daniel Kaluuya în rolul principal. Filmul prezintă povestea unui tânăr american de culoare care merge în vizită la reședința soților Armitage, părinții prietenei sale albe. Băiatul descoperă pe parcurs secretul terifiant pe care aceștia îl ascund. Get Out are o privire satirică, plină de umor, asupra relațiilor rasiale din Statele Unite și asupra așa-numitului rasism pasiv.

Get Out este cu siguranță unul din cele mai bune filme ale anului. Atmosfera încărcată de tensiune se menține pe tot parcursul filmului, transformându-l într-una din cele mai intense experiențe cinematografice pe care spectatorul o poate avea. Comentariile personajelor albe cu privire la protagonist creează de multe ori o senzație de disconfort, care contribuie la această atmosferă tensionată, specifică thrillerului.

Pelicula reprezintă debutul în scaunul de regizor al lui Jordan Peele, o jumătate a duoului de comedie din serialul Key & Peele, iar acesta nu și-ar fi putut dori un start mai bun în cariera regizorală. Lăudat de critici, filmul a făcut parte pentru câteva săptămâni dintr-un grup select de filme cu scor perfect pe site-ul rottentomatoes. Jordan Peele a devenit primul regizor de culoare care depășește 100 de milioane de dolari în box office pentru filmul său de debut, care a avut un buget de numai 5 milioane.

Daniel Kaluuya strălucește în interpretarea lui Chris Washington, personajul principal. Dus de multe ori la limita paranoiei, Chris rezonează cu spectatorul, este simpatizat și încurajat de acesta pe tot parcursul filmului. Notabil este și faptul că relația sa cu Rose, fiica soților Armitage, interpretată de Allison Williams, este credibilă și pare naturală. Soții Armitage sunt interpretați de doi actori cu multă experiență, Catherine Keener și Bradley Whitford, iar cei doi portretizează rolurile de personaje negative cu măiestrie.

Personajul secundar care strălucește este însă prietenul lui Chris, Rod Williams, interpretat de Lil Rel Howery, care încearcă să îl ajute pe Chris să se confrunte cu problemele sale. Acesta captează atenția spectatorului în absolut fiecare scenă în care apare, fiind cel responsabil pentru majoritatea umorului prezent în film. Tot el pare să fie vocea regizorului Jordan Peele, prin care își demonstrează astfel şi umorul.

Get Out este un proiect îndrăzneț, care se bucură de un succes imens. Un film horror care are la bază rasismul, cu o distribuție pe alocuri necunocută, pelicula de debut a lui Peele este aproape de perfecțiune. Dialogurile inteligente, atmosfera și interpretările excelente fac din Get Out un film care trebuie vizionat de orice cinefil. Combinând umor si horror cu multă atenție, filmul oferă o experiență cinematografică excelentă și o rampă de lansare uriașă atât pentru regizor, cât și pentru actori, în special Kaluuya și Lil Rel Howery.

Get Out a fost lansat pe 7 aprilie și rulează în cinematografele din țară.

Sursă foto: Universal Pictures

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top