Entertainment

Oscars 2018: Cine va câștiga și cine ar trebui să câștige

Pe ultima sută de metri, am decis să îmi expun rapid opiniile, dorințele și predicțiile cu privire la nominalizații pentru Oscarurile de anul acesta. Nu voi trece prin toate categoriile, datorită timpului limitat, gala fiind chiar în această seară. Așadar, fără alte detalii, să începem.

Lista completă a nominalizaților o puteți vedea aici.

Best Actor in a Leading Role

Cine va câștiga: Gary Oldman (Darkest Hour)

Cine ar trebui să câștige: Daniel Kaluuya (Get Out)

Gary Oldman a cules fiecare premiu pentru cea mai bună interpretare masculină într-un rol principal până acum. A câștigat la BAFTA, la Globurile de Aur, la Critics Choice și la Screen Actors Guild. Aceasta este cea mai sigură categorie a Oscarurilor din această seară. Rolul lui Winston Churchill a fost perfect interpretat de Oldman, și nu văd cum ar putea chiar Academia de Film să îi refuze statueta, mai ales că nu a obținut-o niciodată. Cu toate acestea, de dragul surprizei, mi-ar plăcea să îl văd pe Daniel Kaluuya obținând premiul cel mare, pentru interpretarea sa din Get Out, care mi s-a părut extraordinară.

Best Actress in a Leading Role

Cine va câștiga: Frances McDormand (Three Billboards outside Ebbing, Missouri)

Cine ar trebui să câștige: Frances McDormand (Three Billboards outside Ebbing, Missouri)

Situația la această categorie este aproximativ aceeași cu cea de la Best Actor. McDormand a adunat toate premiile pentru interpretare de la cele 4 mari gale dinaintea Oscarurilor, iar victoria ei pare sigură și în această noapte. De altfel, consider că ea merită pe deplin statueta, oferind, în opinia mea, cea mai bună interpretare a anului într-un rol principal (masculin sau feminin).

Best Actor in a Supporting Role

Cine va câștiga: Sam Rockwell (Three Billboards outside Ebbing, Missouri)

Cine ar trebui să câștige: Sam Rockwell (Three Billboards outside Ebbing, Missouri)

Din nou, Rockwell a câștigat până acum fiecare premiu la această categorie, iar Oscarurile de anul acesta trebuie să îi ofere lui Rockwell statueta, pentru că o merită pe deplin. El este un actor excepțional, arătând asta în numeroase producții, precum Moon, The Green Mile, sau The Way, Way Back. Nu m-ar surprinde totuși să văd o surpriză neplăcută, având un câștigător precum Christopher Plummer sau Richard Jenkins.

Best Actress in a Supporting Role

Cine va câștiga: Allison Janney (I, Tonya)

Cine ar trebui să câștige: Allison Janney (I, Tonya)

Cea mai neinteresantă categorie a Oscarurilor de anul acesta. Nu am nimic cu niciuna dintre aceste actrițe, însă nu m-au impresionat în niciun fel în rolurile interpretate. Laurie Metcalf mi s-a părut chiar forgettable în Lady Bird, iar Allison Janney pare să aibă drumul deja pavat către statuetă. Din nefericire, actrița mea favorită la această categorie, Elizabeth Olsen, nu a fost nominalizată, așa că oricine vor dori membrii Academiei să câștige, voi fi de-acord cu ei.

Best Animated Feature Film

Cine va câștiga: Coco

Cine ar trebui să câștige: Coco

Nu cred că e necesar să mai argumentez. The Boss Baby e nominalizat aici.

Best Cinematography

Cine va câștiga: Dunkirk

Cine ar trebui să câștige: Blade Runner 2049

Academia are ”darul” de a trece cu vederea peste filmele sci-fi, oricât de bune ar fi acestea. Blade Runner 2049 este cel mai bun film al anului trecut, din punct de vedere tehnic, având efecte vizuale fantastice și o cinematografie extraordinară. De aceea, filmul lui Dennis Villeneuve ar trebui să obțină statueta aici. Favorită este însă, în opinia mea, pelicula lui Nolan, deși nu m-ar surprinde dacă premiul ar merge la The Shape of Water.

Best Directing

Cine va câștiga: Guillermo Del Toro (The Shape of Water)

Cine ar trebui să câștige: Christopher Nolan (Dunkirk) sau Jordan Peele (Get Out)

Faptul că unii membri ai Academiei au refuzat să vadă Get Out spune multe despre schimbarea de generații necesară în interioriul acestei instituții. Del Toro va câștiga această categorie, însă consider că Nolan sau Jordan Peele ar merita mai mult statueta, din prisma faptului că au ales să creeze filme mai bune, total diferite față de ce vedem de obicei la gala Oscarurilor.

Best Writing (Adapted Screenplay)

Cine va câștiga: Call Me by Your Name

Cine ar trebui să câștige: Logan

Am fost extrem de surprins când am aflat de nominalizarea lui Logan la o categorie destul de importantă a Oscarurilor. Știm foarte bine care este opinia membrilor Academiei față de filmele cu supereroi, iar Logan, deși este o capodoperă, este de asemenea și povestea unui supererou. Așadar, oricât de mult mi-aș dori să câștige categoria asta, nu se va întâmpla, iar statueta va merge cel mai probabil la echipa din spatele proiectului Call Me by Your Name.

Best Writing (Original Screenplay)

Cine va câștiga: The Shape of Water

Cine ar trebui să câștige: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

De multe ori, filmul al cărui regizor câștigă Best Director, va triumfa și în categoria scenariului. Așa cred că va fi și în această seară, iar Del Toro va ridica cel puțin două statuete la sfârșitul serii. Three Billboards este foarte bine scris, și sper totuși să câștige și aici.

Best Picture

Cine va câștiga: The Shape of Water

Cine ar trebui să câștige: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Da, știu că Three Billboards este favorit. Dar mi-am pierdut orice încredere mai aveam în rațiunea Academiei în momentul în care Birdman a obținut premiul de Best Picture în fața senzaționalului Boyhood, cu 3 ani în urmă.  Filmul lui Martin McDonagh a triumfat la Globurile de Aur și la BAFTA, însă pelicula lui Del Toro a cucerit premiul cel mare la Critics Choice Awards. Așadar, nimic nu este încă decis, și prefer să fiu pesimist și, sper eu, plăcut surprins în această noapte. Three Billboards este fără îndoială cel mai bun film nominalizat la Oscarurile de anul acesta, iar victoria lui la cea mai importantă categorie a serii ar fi mai mult decât meritată. Jocul actoricesc, scenariul extraordinar, regia superbă a lui McDonagh: toate acestea sunt rețeta perfectă pentru câștigătorul Best Picture.

Get out este cel mai premiat film din 2017, cu un total de 52 de premii. Care sunt însă șansele sale la Oscarurile din această seară?

Sursă foto: denofgeek, rottentomatoes.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top