În condițiile unei parțiale relaxări a măsurilor de protecție sanitară impuse odată cu debutul pandemiei de COVID 19 în prima parte a anului trecut, iată că acum, evenimentele culturale încearcă să-și facă din nou loc în cotidian, lucrurile părând să reintre pe traseul pe care până nu demult îl consideram a fi normal. Totodată, trebuie să fim conștienți că pandemia care ne-a orientat viețile spre o direcție nedorită nu este pe deplin stăpânită încă.
Așadar, in Foaierul Media al Teatrului Național București, va avea loc joi, 27 mai 2021, începând cu orele 18.00, vernisajul expoziției de compoziție plastică ”Clipe de viață”, a artistului vizual Ion Olaru.
Așa cum ne-a mărturisit în exclusivitate, Ion Olaru va expune aici nu doar schițe și proiecte de scenografie realizate în tehnici specifice pe care le-a conceput în manieră proprie în cele cinci decenii ale carierei sale, ci și lucrări de pictură.
”Scenograful este cel care concepe și realizează ambianțe conforme cu scenariul și concepția regizorală a unui viitor spectacol în care se trăiesc.. clipe de viață!”, a spus Ion Olaru, referindu-se la titlul pe care l-a dat expoziției retrospective pe care o semnează la TNB.
Ion Olaru s-a născut la Turda, la 5 martie 1943, iar după absolvirea liceului din localitate s-a înscris la Institutul Pedagogic din Cluj-Napoca, pe care l-a absolvit in anul 1964. Vreme de un an a fost profesor la Liceul din Ocna Mureș, iar mai apoi, între anii 1966-1971 a fost student al Institutului de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu”, din București, secția Scenografie. A fost repartizat la Televiziunea Romănă, unde mai bine de 40 de ani a făcut parte din colectivul de creație scenografică a postului public de televiziune, în această calitate realizând decoruri a nenumărate filme, seriale de televiziune și piese de teatru. Pe lângă munca de pe platourile de filmare, Ion Olaru a expus lucrări de artă plastică și decorativă în numeroase expoziții în țară și în străinătate.
Expoziția la care sunt așteptați toți iubitorii artelor frumoase va fi prezentată de criticul de artă Virgil Mocanu.
sursa foto: https://www.facebook.com/olaru.ion.scenografie/photos/210930662700494