Evenimente

Când se va deschide circulația pe Transfăgărășan și Transalpina?

Transalpina , cea mai înaltă șosea din România, și Transfăgărășan, cel mai renumit drum montan, încă nu sunt accesibile circulației din cauza stratului consistent de zăpadă din ultimele luni.

Lucrările pentru deszăpezirea Transfăgărășanului au început de ceva timp. O cantitate mare de zăpadă aflată pe creste ar putea măsura între 2 și 6 metri.

Cei de la Drumuri și Poduri Brașov se ocupă de deszăpezirea dintre Bâlea Lac și Bâlea Cascadă. Zăpada este bătătorită, îngreunând situația care ar putea dura câteva săptămâni.

Operațiunea începută, încă de la începutul lui mai, este în continuă desfășurare, autoritățile specializate transmițând că: “A început operațiunea de deszăpezire a părții nordice a DN7C – Transfăgărășan, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac. Deocamdată suntem la începutul operațiunii care va dura câteva săptămâni, având în vedere stratul gros de zăpadă bătătorită, care pe alocuri depășește 6 metri grosime”

Între timp, se lucrează și la deszăpezirea Transalpinei și eliberarea acesteia de bolovanii căzuți pe traseu. Deja sectorul dintre Rânca și Obârșia Lotrului a fost deszăpezit.

Deschiderea celor două drumuri se preconizează că va avea loc la 30 iunie/1 iulie , fiind influențată în mare parte de condițiile meteo și de rapiditatea muncitorilor din teren.

Sursă foto: Alex Andrei, Carthrottle

Când se va deschide circulația pe Transfăgărășan și Transalpina?

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top