Externe

Cetățeni moldoveni suspectați de terorism opriți la graniță cu focuri de armă

Doi cetățeni moldoveni suspectați că ar avea legături cu Statul Islamic au fost opriți cu focuri de armă de către autoritățile moldovene la granița cu Moldova.

Sursa Foto : Reporterntv

Sursa Foto : Reporterntv

Se pare că cei doi tineri încercau să ajungă în Franța, după atacurile teroriste de vineri din Paris. Cei doi tineri de 19, respectiv 26 de ani sunt recidiviști. Unul dintre ei a fost condamnat la închisoare pentru omor în Republica Moldova. În timpul detenției, acesta a trecut la Islamism.

Într-un comunicat al Poliției de Frontieră din Republica Moldova se arată că asupra celor doi s-a găsit muniție de război dar și obiecte  islamice, precum și cărți ce propovăduiesc ideologia islamică.

Comunicatul de presă este redat mai jos:

“Polițiștii de frontieră au depistat pe malul râului Prut doi tineri care intenționau să ajungă clandestin în țara vecină, mai mult, la aceștia au fost găsite obiecte islamice, precum și cărți ce propovăduiesc ideologia islamică.

La data de 17 noiembrie, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Toceni, inspectorii de frontieră au observat două persoane care înaintau spre râul Prut. O perioadă de timp acțiunile acestora au fost monitorizate, iar în urma constatării intențiilor de a trece ilegal frontiera de stat, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea bărbaților. În timpul apropierii patrulei de persoanele în cauză, una din ele a încercat să fugă, pentru care polițiștii de frontieră au fost nevoiți să aplice arma din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment conform normelor legale.

Tinerii reținuți sunt cetățeni moldoveni, cu vârste de 19 și, respectiv, 26 de ani, ambii domiciliați în raionul Cahul. Din primele cercetări s-a stabilit că bărbații anterior au fost judecați, unul din ei fiind condamnat pe omor. La fel, acesta în perioada ispășirii pedepsei, în penitenciar a fost convertit în religia islamă.La verificarea lucrurilor personale, polițiștii de frontieră au depistat mai multe obiecte islamice, precum și cărți ce propovăduiesc ideologia islamică. Totodată, persoanele respective dețineau și unele înscrisuri, care conform investigațiilor efectuate acestea aveau intenția de a ajunge în mai multe țări europene, cu destinația finală – Franța.

În prezent sunt întreprinse un șir de măsuri de investigații în vederea stabilirii scopului urmărit de către persoanele reținute, odate ajunse în Uniunea Europeană” 

Sursa Foto : Reporterntv

Sursa Foto : Reporterntv

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top