Diverse

Cătălin Țepelin la Seratele Jurnalistice

Marți seară, la Universitatea Hyperion, a avut loc a doua ediția a Seratelor Jurnalistice din anul 2017. Invitat a fost Cătălin Țepelin, manager digital al GSP și coordonator al proiectului Jurnalisport. Scopul seratelor jurnalistice este acela de a le arăta tinerilor studenți ce avantaje și dezavantaje are meseria de jurnalist. Îi ajută să înțeleagă că toți jurnaliștii au pornit de jos și că au ajuns unde sunt astăzi prin muncă, răbdare și perseverență.

Subiectele abordate de Cătălin Țepelin au fost interesante și au deschis ochii studenților, care momentan sunt confuzi și cărora uneori le este greu să-și depășească inhibiția în fața interlocutorului. Acesta ne-a dezvăluit  că ingredientele cele mai importante din această meserie sunt: curiozitatea și  plăcerea de a scrie.

Studenții cu dorință de muncă pot găsi la Gazeta Sporturilor o redacție deschisă lor și unde să învețe cum trebuie sa fie un jurnalist. Cătălin Țepelin a spus că “pentru a lucra la Gazetă, este esențial să cunoașteți foarte bine gramatica limbii române. La noi, prima probă la angajare este o dictare. Deoarece știrile sunt un flux continuu, mai trebuie să fiți rapizi. Timpul contează într-o redacție, și trebuie să fiți pregătiți pentru un program destul de solicitant și să rezistați la suprasolicitarea fizică și psihică”.

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top