SpotOnAd

Zână sau ursitoare pentru petrecerea copilului

Conform literaturii, zânele nașe nu sunt foarte departe de ceea ce se cunoaşte în România a fi ursitoarele. Astfel, o zână este considerată a fi un sprijin spiritual pentru un copil- de obicei un personaj dintr-un basm. În vreme de nevoie, zâna ia rolul părinţilor, astfel că, îşi va folosi puterile pentru a se asigura că destinul protagonistului din basm este unul împlinit.

Ce este o zână?

Cu toate acestea, contrar credinţelor populare, prezenţa unei zâne naşe este, de fapt, una extrem de neobişnuită. Poate că motivul pentru care zânele au devenit atât de omniprezente în imaginaţia omului constă în faptul că există poveşti care scot în evidenţă rolul acestor spirite, cum ar fi în Frumoasa Adormită, Cenuşăreasa sau alte filme Disney. Chiar şi aşa, aceste poveşti nu poartă legenda iniţială care însoţea zânele. De exemplu, o variantă mai veche a Cenuşăresei nu include nicio zână în povestea sa ci, în schimb, Cenuşăreasa este ajutată, de-a lungul vieţii sale de către spiritul mamei sale moarte.

Există poveşti în care rolul zânei nu este unul pozitiv. De fapt, în unele poveşti, zânele sunt la fel de predispuse în faţa greşelilor ca şi oamenii, astfel că devin similare cu naşele din cercurile sociale actuale- încearcă să îşi exercite influenţa în favoarea finilor lor. Bineînţeles, în schimb, acestea aşteaptă recunoştinţă şi respect. Interesant este că există basme cu două zâne naşe, una care are o influenţă pozitivă şi una negativă.

Ce sunt Ursitoarele?

În România, acest concept de “zână” a fost interpretat şi distorsionat destul de mult, astfel că există trei astfel de zâne care prevestesc viata omului: Ursitoarea, Soarta şi Moartea, simbolizând cele trei etape importante prin care omul trece de-a lungul vieţii. Asemeni zânelor din poveştile Disney, şi ursitoarele trebuie respectate, numai că legendele din România susţin că acestora trebuie să li se ofere cadouri, astfel încât viaţa copilului să fie una cât mai blândă. Astfel, legenda Ursitoarelor reprezintă o poveste tradiţională care descrie imposibilitatea omului de a fugi de destin.

Alte legende româneşti susţin că cele trei ursitoare sunt reprezentate de trei zâne, surori, fecioare şi nemuritoare, fiind considerate a fi surorile mai mari a ielelor. Românii au devenit din ce în ce mai interesaţi de tradiţie şi de legendele naţionale, aşa că încearcă să îmbine perioadele vechi cu cele moderne. Şi, ce moment poate fi mai perfect pentru a imbina tradiţia cu modernismul, decât o petrecere pentru copii, unde părinţii pot beneficia de avantajul ursitoarelor de botez?

Ursitoare botez

Botezul copilului este un eveniment foarte important pentru părinţi, dar şi pentru copil- cu toate că nu este conştient de ceea ce se întâmplă, iar pentru ca o petrecere să fie cât mai plăcută, aceştia pun la punct fiecare detaliu. Astfel, o petrecere pentru copil nu poate fi lipsită de ursitoare botez. Clubul-Disney este o firmă destinată îndeplinirii dorinţelor copiilor, astfel că părinţii pot alege ca petrecerea să fie întreţinută de ursitoare. Scopul echipei de la clubul-disney.ro este acela de a îndeplini visul copiilor, astfel că, aceştia pun la dispoziţia părinţilor cei mai buni animatori, dar şi pachete de petrecere, reuşind să întreţină atmosfera din rândul celor mici.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top