Featured

VERDE DE SĂNĂTATE, culoarea sezonului ”primăvară-toamnă” de anul acesta

Anul acesta asistăm la lansarea noii colecții de verdețuri, plasată temporal într-un nou sezon ”primăvară-toamnă”, în limitele calendaristice acolo unde despre toamnă nici nu poate fi vorba!… Poate doar așa, printre amintiri…. 

Ploaia de neoprit, vântul iute și temperaturile necorespunzătoare dorințelor noastre fac din primăvara acestui an, un anotimp extrem de instabil. Practic, garderoba dedicată sezoanelor răcoroase spre reci se lasă greu ascunsă prin debarale… Ca să nu mai amintesc de umbrelă, care dacă lipsește din setul de recuzită obligatorie ieșitului din casă își aude cele mai interesante și colorate bodogăneli!

Dar să revenim la culoarea verde, cea căruia îi sunt dedicate aceste rânduri. Verde de sănătate doresc să subliniez, și nu verdele colorant sintetic de prin vreo găleată de vopsea, mai mult sau mai puțin lavabilă…  Așadar, verdele de sănătate este culoarea sezonului descris mai sus, cam neprietenos anul acesta. Să sperăm că e doar o scăpare a climei și odată depășit momentul, vom reveni la setările meteorologice cu care suntem obișnuiți pentru această perioadă din an.

Indiscutabil, verdele este culoarea dominantă a sezonului! Peste tot, oriunde ți-ai îndrepta privirea, suntem înconjurați de verde, respirăm verde, ne bucurăm de verde! Organismul nostru cere verde, și nu înțeleg pentru care motiv nu i-am satisface această simplă dorință. Am ajuns iată, la paradigma care ne interesează: verde egal sănătate! Sănătatea și păstrarea ei într-o formă cât se poate de nealterată ar trebui să fie obiectivele principale și pentru care nici un efort spre atingerea lor nu ar trebui considerat prea mare! Ce ne reține, dragi cititori, să profităm de verdele care ni se așterne la picioare? De verdele atât de așteptat după anotimpurile reci peste care trecem în fiecare an, de verdele proaspăt cu miros de rouă, de verdele cu gust de primăvară?

Suntem intr-o primăvară târzie care ne mai sâcâie încă dar asta nu ar trebui să ne impiedice să fim atenți la nevoile corpului nostru care ne cere verde, ne cere proaspăt, ne cere natură, ne cere sănătate! Ne cere atenție și multă, multă grijă! Sigur că da, cerințele corpului nostru se manifestă pe tot parcursul anilor și despre o eventuală pauză nici nu poate fi vorba. Acestea nu constituie însă un stres, sunt modul firesc de funcționare a complexei mașinării cu ajutorul căreia trăim, și care necesită o încărcare permanentă cu combustibil de înaltă calitate. Iar acest combustibil despre care vorbim, este rodul naturii! Este tușa de verde cu care natura ne colorează viața în maniera cea mai sănătoasă, și care ne este oferită in cel mai generos mod posibil!

Verdele de sănătate este culoarea care nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic! Este porția pe care fiecare dintre noi ar trebui să o prefere la oricare dintre mesele cu care suntem obișnuiți pe parcursul unei zile. Este ”kerosenul” cu care funcționarea la maxim a organismului uman este garantată, alături de celelalte necesități nutritive obligatorii: proteinele, glucidele și lipidele. Verdele de sănătate este așadar, fibra vegetală, acel aliment care chiar dacă nu este digerat, asigură buna funcționare a aparatului digestiv și din care se extrag vitamine și alți nutrienți pentru realizarea unui status bio-chimic echilibrat.

Și cum din propriul meu regim de hrană nu lipsește micul dejun care a devenit obligatoriu cu mulți ani în urmă, vă propun le final, o rețetă rapidă și care nu doar că este verde, este simplă, sățioasă și foarte gustoasă: un avocado bine copt, o legătură de ștevie tocată mărunt, o lingură de hummus dinainte preparat, o linguriță de muștar, sare, piper, puțin ulei de avocado. Toate astea, zdravăn mixate intr-un blender.Câteva felii de pâine prăjită, niște bulgărași de brânză, felii de ridichi, ceapă verde și câteva măslinuțe, fac sens adunate toate la un loc sub forma unui mic dejun verde-crud, proaspăt și sănătos!

Hai să dăm start azi, joi, fugii la piață și unui regim de viață verde-sănătos chiar dacă privind pe geam, astăzi plouă bacovian! Vorba aceea, dacă nu acum, atunci când ?

sursa foto: https://www.facebook.com/Rent-a-chef-374764019371918

 

VERDE DE SĂNĂTATE, culoarea sezonului ”primăvară-toamnă” de anul acesta

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top