Politic

Un alt om cu greutate din fotbal a fost eliberat

coposDupă ce vinerea trecută Gigi Becali a fost repus în libertate, ieri i-a venit rândul fostului patron al Rapidului, George Copos.

Acesta a fost condamnat la patru ani cu executare în urma contopirii pedepselor din cele două dosare în care a fost audiat: “Dosarul Transferurilor” și “Loteria I”.

Alături de el, în primul dosar, au mai fost condamnați și alți “grei” ai fotbalului: Mihai Stoica, Gică  Popescu, Ioan Becali, Victor Becali, Cristi Borcea, Jean Pădureanu și Gigi Nețoiu.

El este primul din cei opt care a fost eliberat condiționat. După ce a săvârșit un an, o lună și trei zile de închisoare, echivalentul a 400 de zile de detenție, Tribunalul București a hotărât eliberarea lui Copos. Această decizie se datorează și faptului că fostul patron din Giulești este trecut de vârsta de 60 de ani, a scris în tot acest timp cinci cărți, dar a și lucrat ca tâmplar în Penitenciarul Jilava. Nu în ultimul rând, faptul că George Copos a restituit autorităților patru milioane de lei, prejudiciul estimat, a contribuit semnificativ în eliberarea sa condiționată.

Copos mai are de trecut încă un hop, după care se poate bucura cu adevărat de libertate. El mai este acuzat în dosarul “Loteria II” pentru manipularea pieței de capital, spălare de bani, fals în înscrisuri și folosirea de informații privilegiate pentru dobândirea, pe cont propriu sau pe contul unei terțe persoane, de instrumente financiare la care aceste informații se referăƒ.

De cealaltă parte, Vasile Avram, fostul șef al arbitrilor a fost condamnat astăzi la trei ani cu executare în dosarul “Mita în elicopter”, fiind acuzat de luare de mită și tentativă de fals în înscrisuri sub semnătură privată, anunță agerpres.ro.

Foto: ziuanews.ro

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top