Diverse

Proteste în Georgia datorită unei legi pro-rusești

Mii de steaguri UE și Ucrainiene flutură în Georgia, datorită noii legi legate de agențiile străine. Legea, care a trecut prin parlament cu un procent de 76-13 , prevede ca orice organizație care primește mai mult de 20% din afara țării, să fie trecută ca organizație străină altfel se vor aplica amenzi.

Acest lucru a determinat furia oamenilor, care au ieșit să protesteze, ajungând să fie udați cu tunuri și să li se arunce gaze lacrimogene. Aceștia își  strigă nemulțumirea, în timp ce președintele Salome Zourabichvili denumește mișcare ca una pro-rusă, dictată de Moscova.

Șeful politicii UE, Josep Borell a criticat de asemenea proiectul, fiind “o dezvoltare foarte proastă pentru Georgia și oamenii săi”.

„Această lege este incompatibilă cu valorile și standardele UE. Adopția sa finală poate avea repercusiuni grave asupra relațiilor noastre.”

Georgia s-a alăturat Uniunii Europene în luna martie anul trecut, însă fără să aibă statutul de candidat, implementând reforme, mai ales în domeniul judiciar.De asemenea, guvernul dorește eliberarea fostului președinte Mikheil Saakashvili, reținut mai bine de un an în Tbilisi. Acesta se confruntă în prezent cu probleme de sănătate necesitând tratament corespunzător.

Peste 66 de persoane au fost arestate ieri seară, iar alți 50 de polițiști au fost răniți, conform ministerului de interne.

Sursă Foto:Digi24

Sursă Video:Youtube

Proteste în Georgia datorită unei legi pro-rusești

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top