Artiști

Premieră: „Beauty and the Beast” („Frumoasa și Bestia”)

După aproape 26 de ani de la apariția animației „Beauty and the Beast” („Frumoasa și Bestia”), studioul Walt Disney prezintă filmul cu același nume, ambele fiind adaptări ale basmului scriitoarei franceze, Leprince de Beaumont. Deși premiera filmului a avut loc în Marea Britanie pe 23 februarie 2017, în România, filmul a început să ruleze abia ieri, 17 martie 2017.

Acțiunea este centrată pe Belle, interpretată de actriţa Emma Watson, o tânără căreia îi plăcea foarte mult să citească și care este luată prizonieră de o bestie, personaj interpretat de actorul Dan Stevens, în castelul său. Filmul ne dezvăluie că Bestia era de fapt un prinţ blestemat.

Belle reușește să se împrietenească cu Bestia și să vadă mai departe de aspectul fizic – “She warned him not to be deceived by appearances, for beauty is found within,” – ne explică naratorul. Liniștea acestora este distrusă de un vânător pe nume Gaston, personaj interpretat de actorul Luke Evans, care o voia neapărat pe Belle și care plănuia să omoare Bestia.

Muzica din film este încântătoare şi ne transpune parcă într-un basm. În animația din 1991, faimoasa melodie „Beauty and the Beast” a fost interpretată de către Celion Dion și Peabo Bryson. Locul acestora este luat acum de către Ariana Grande și John Legend. 

Deși nu a apărut de foarte mult timp, filmul a iscat deja controverse pe plan internațional din cauza personajului LeFou care este considerat a fi homosexual. În Rusia, guvernul a dorit să interzică filmul din această cauză, însă a hotărât până la urmă ca lungmetrajul să fie interzic doar copiilor sub 16 ani care sunt neînsoțiți de părinți.

Film Censorship Board din Malaysia a insistat ca scena homosexuală să fie scoasă din film, amânând astfel premiera. În România, Coaliția pentru Familie plănuiește și ea să pornească o petiție pentru interzicerea filmului.

Sursă foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top