Promovăm România

Poiana Inimii

Poiana Inimii nu este doar o denumire menită să atragă. Nu este decupată de om, cu drujbe și topoare, ci de Dumnezeu, cine știe acum cât timp. N-aveți cum să n-o vedeți, fiindcă e tocmai pe versantul opus, cum urcați spre Piatra Craivii.

Nu aveți cum să n-o țineți minte, pentru că pare a fi locul perfect pentru îndrăgostiți. Ca îmbrățișare, ca sărutare, stat pe pătură, selfie, plimbare de mână, sau orice activitate ce încununează iubirea. Luați-o cum vreți, noi doar vă spunem că merită să vizitați Poiana Inimii. Cu atât mai mult cu cât tocmai a început vara, iar anotimpului, așa cum bine știm, i se potrivesc călătoriile.

Sursă video: instagram.com/stories_in_two

Poiana Inimii, cunoscută printre localnici sub numele de Poiana lui Ursoi, a devenit, dintr-un loc ignorat și rareori pozat, un obiectiv turistic fotografiat, discutat pe forumuri, pin-uit pe Google Earth, tag-uit în selfie-uri de Facebook și filmat de unele televiziuni.

În plus, „inima” apare pe toate materialele de promovare ale județului Alba. Ne referim la o idee mai veche a Consiliului Județean Alba de a folosi Poiana Inimii ca inspirație pentru logo-ul turistic al județului: o inimă, cu literele A, T (adică Alba) și T (adică turism) înscrise, simbolic, în ea, iar dedesupt, site-ul de turism al județului (www.turismalba.ro). Aceeași instituție dorește ca poiana să devină, în viitor, arie naturală protejată. Sperăm să se și întâmple. Iată, mai jos, câteva imagini făcute vara, toamna și iarna, plus logo-ul turistic al județului, potrivit drumliber.ro .

Sursa foto: googlemaps

Cum ajungeți aici? – Acces la Poiana Inimii

Rută: Alba Iulia – Șard (DN 74) – Bucerdea Vinoasă (DJ 107 H)

Descrierea rutei: din DJ 107 H, pe direcţia Ighiu-Cricău, se desprinde un drum la stânga, ce duce în satul Bucerdea Vinoasă. Drumul continuă până la ieşirea din sat, de unde se desprinde la stânga o potecă. Aceasta străbate pădurea până la intrarea în poiană. Coordonate: 46°11’40” lat. N, 23°30’20” long. E.

Distanţă de la Alba Iulia la Poiana Inimii: 15 km

Durată: aproximativ 2 ore, fără popasuri

Poiana Inimii

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top