Entertainment

NexT Film Festival și-a anunțat câștigătorii

Gala de premiere a câștigătorilor celei de-a 11-a ediții a NexT Film Festival a avut loc luni seară, de la ora 19:00, la cinema Muzeul Țăranului Român. Festivitatea a marcat sfârșitul unei ediții de succes a festivalului și a început cu un scurt film de prezentare a ceea ce a însemnat NexT Film Festival 2017.

Pe scenă au urcat Oana Ghera și Yvonne Irimescu, directorul executiv al festivalului, care au prezentat trofeele, vorbind de asemenea despre reușitele acestei ediții, dar și despre momentele dificile întâmpinate în organizare. Proiectul ”orașul NexT” s-a bucurat de mult succes, programele ”NexT in the Hood”, ”Fantasia” și, în special, ”Oscars Night” adunând foarte mulți spectatori.

Spectatorii Oscars Night au stat în Parcul Tineretului până la miezul nopții

Ada Solomon, fondatoarea Societății Culturale NexT, a fost cea care a prezentat premiile publicului celor două scurtmetraje căștigătoare. Cel mai bun film românesc a fost desemnatPipa, sexul și omleta”, regizat de Ana Comănescu, iar cel mai bun film străinRed Light (regia Toma Waszarow, Bulgaria). 

Cele 4 trofee NexT, sculptate de artistul Titi Ciocan și pictate de Lea Rasovsky, au fost acordate de membrii juriului, care și-au motivat alegerile. Cel mai bun scurtmetraj românesc a fost desemnat filmul lui Andrei Tănase, Prima noapte, numit de către juriu ”hilar și complet înspăimâtător, în egală măsură”. Premiul ”Cristian Nemescu” pentru cea mai bună regie i-a revenit lui Ico Costa, pentru scurtmetrajul Nyo Wveta Nafta, în timp ce premiul ”Andrei Toncu” pentru cel mai bun sound design i-a fost acordat lui Hans Appelqvist pentru filmul suedez The Burden.

Marele premiu, trofeul NexT, a fost primit de scurtmetrajul The Disco Shines, al regizorului Chema Garcia Ibarra. În această coproducție Turcia-Spania, Ibarra prezintă povestea a cinci tineri fără locuri de muncă, dezinteresați de evenimentele petrecute în jurul lor. Aceasta nu este prima victorie a regizorului în cadrul festivalului, obținând în 2013 premiul ”Cristian Nemescu” pentru cea mai bună regie, pentru filmul Misterio

Andrei Tănase (centru) a mulțumit echipei sale și organizatorilor festivalului

Festivalul a fost închis de către proiecția lungmetrajului de debut al unui alt fost câștigător NexT, Eduardo Williams (Valul Uman).

Sursă foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top