Social

Manifestaţiile pregătite pentru Ziua Regalităţii

10mai-zizr_titlu_cmykÎn Bucureşti vor fi organizate câteva evenimente pe data de 10 mai, cu ocazia Zilei Regalităţii, inclusiv un maraton, un semi-maraton şi un cros, care vor necesita impunerea unor restricţii de circulaţie.

Pentru a marca Ziua Regalităţii vor avea loc un maraton de 42 de km, un semi-maraton de 21 de km şi un cros pe distanţa de 10,5 km cu pornirea şi sosirea la Palatul Elisabeta. Startul va fi dat de Principele Nicolae la ora 8:00 celor 500 de participanţi, care vor alerga numai pe trotuare şi vor traversa prin locuri special amenajate.

Participanţii vor susţine cauza evenimentului ,,I love sport”, purtând tricouri special create. Organizatorii doresc să îi îndemne pe cei mici să facă sport.

După încheierea evenimentului va avea loc premierea maratoniştilor la Palatul Regal, în prezenţa Principesei Margareta şi a Principesei Maria.

De la ora 12:00 a zilei de 10 mai, membrii familiei regale vor depune flori la statuia regelui Carol I din Piaţa Palatului Regal din Bucureşti.

Festivitatea se va finaliza printr-un Garden Party, organizat duminică, de la ora 17.00, în grădina Palatului Elisabeta. Va fi pentru al şaselea an consecutiv când evenimentul Garden Party va fi organizat cu ocazia zilei de 10 Mai. Regele Mihai I nu va fi prezent, însă principesa moştenitoare Margareta, principele Radu, principesa Maria şi principele Nicolae vor participa la eveniment.

Muzica petrecerii va fi asigurată de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, iar Yakerii Acrobaţi vor suţine o reprezentaţie pe parcursul evenimentului, la care sunt aşteptaţi peste 6 mii de persoane, conform unui comunicat MEDIAFAX.

Ziua de 10 mai a fost proclamată, de către Camera Deputaţilor, zi naţională în luna aprilie. Aceasta marchează trei momente istorice, respectiv: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi Încoronarea primului rege al ţării.

sursă foto: http://qmagazine.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top