Sport

Irina Begu va juca finala WTA de la Seoul

Irina Begu a învins-o cu scorul categoric de 6-0, 6-2 pe belgianca Alison Van Uytvanck, locul 58 WTA şi s-a calificat în finala turneului de la Seoul.

begu

Românca a avut nevoie de o oră şi 11 minute pentru a atinge cel mai bun rezultat al său din 2015. Anul trecut, tot aici, Irina părăsea turneul încă din primul tur, însă îl câştiga la dublu împreună cu jucătoarea spaniolă Lara Arruabarrena.

În finală, Begu, poziţia 29 WTA se va confrunta cu Aleksandra Sasnovici, locul 136 în ierarhia mondială. Aceasta a învins-o în primul tur pe românca Alexandra Dulgheru. Irina şi Sasnovici sunt la prima confruntare, ele nu s-au mai întâlnit niciodată în cariera până la această finală.

Odată cu accesul în ultimul act la Seoul, jucătoarea noastră şi-a trecut în cont 55.435 de dolari şi 180 de puncte WTA, informează realitatea.net.

Begu are în palmares un singur trofeu la simplu, la Taşkent în 2012, dar a mai jucat încă trei finale, în 2011 la Marbella şi Budapesta şi în 2014 la Moscova, anunţă sursa citată.

În probă de dublu însă, perechea formată din Irina Begu/Raluca Olaru a fost învinsă vineri de perechea Kiki Bertens/Johanna Larsson (Olanda/Suedia) cu 6-3, 6-1 în semifinalele aceluiaşi tuneu.

Foto: dcnews.ro, gândul.info

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top