Sport

Halep s-a calificat în sferturi la US Open, dar s-a retras tot în sferturi în proba de dublu mixt

Halep s-a impus în fața Sabinei Lisicki cu 2-1 şi s-a calificat pentru prima dată în sferturile turneului american. Cea mai bună performanţă a româncei la New York au fost optimile.

Simona-Halep-se-califica-in-sferturi-la-US-Open-dupa-o-revenire-fabuloasa

A fost un meci greu pentru Simona, a pierdut în primul set cu 6-7, dar şi-a revenit în cel de-al doilea act şi în decisiv. I-au fost necesare două ore şi 38 de minute pentru cea mai mare performanţa din cadrul acestui turneu.

Următoarea adversara pe care constănţeanca o va înfrunta va fi Victoria Azarenka, în faţa căreia nu a câştigat niciodată. A pierdut în 2012, în optimile turneului de la Doha şi la Linz.

“Am avut de muncit serios, a jucat incredibil, a fost un meci de mare luptă, am luptat pentru fiecare minge, dar e plăcut să fiu în sferturi. La un moment dat am fost puţin îngrijorată din cauza accidentarii de la coapsă, dar ştiam că nu trebuia să renunţ. M-a durut, dar am ştiut că trebuie să rămân concentrată. Mă simt destul de încrezătoare pentru a câştiga meciuri importante. Nu e uşor să joci pe această căldură, dar e bine că am câştigat”, a comentat Simona la finalul meciului, la Eurosport.
tecau-halep-antrenament

Simona s-a retras însă din sferturile open-ului american din proba de dublu mixt, unde îl avea partener pe Horia Tecau. În urma unor probleme la picior, Halep a decis că e mai bine să renunţe pentru a nu se înrăutăţi situaţia. Ei urmau să joace împotriva perechii Marţina Hingis/Leander Paes (Elveţia/India).

“Intrând în această competiţie de mixt ştiam de la început că va fi riscul ca Simona să nu poată continua, pentru că are de jucat simplu. Dacă are un meci de trei seturi în care este foarte solicitată, ştiam că va fi greu să intre după aceea la mixt. Simplul este o prioritate mult mai mare pentru ea, îmi doresc să-şi revină şi să fie pregatită pentru următorul meci, asta-i cel mai important.

M-am bucurat să joc alături de ea, am câştigat două meciuri, ne-am distrat, ne-am simtit bine, poate o sa mai avem ocazia sa jucam şi alta dată. Deocamdată încercăm amândoi să ne recuperăm şi să fim apţi, eu pentru meciul de dublu, ea pentru meciul de simplu”, a spus Horia Tecău pentru Mediafax.

Foto: doartenis.ro, ziare.com, știrileprotv.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top