Cultural

”Furtunoșii” – o piesă de teatru care ne-a lăsat cu zâmbetul pe buze

1508187_1030734386941190_1091231324674547836_nMiercuri seara, am fost invitați la una dintre cele mai interesante adaptări după piesa de teatru a marelui Ion Luca Caragiale, ”O noapte furtunoasă”.

Universitatea Hyperion și Teatrul Mignon au colaborat pentru a pune în scenă spectacolul ”Furtunoșii”.

Profesorii care au coordonat acțiunea studenților din anul al III-lea, de la Facultatea de Arte ”Geo Saizescu”, sunt Dan Tudor, Adriana Guluțanu și Ana Maria Lazăr.

Din punct de vedere al distribuției, rolurile s-au potrivit tocmai bine. Jupân Dumitrache Titirică Inimă-Rea a fost jucat de Florian Baia, un actor începător care are potențial în teatru.

Rică Venturiano a fost jucat de Adrian Dima. Actorul a intrat bine în pielea acestui amorez, colaborator la ”Vocea Patriotului Naționale”.

Un alt actor care s-a evidențiat a fost Florin Dobre, care l-a interpretat pe Chiriac, amantul care se iubea în secret cu Veta (Luișa Pudrescu).

Restul distribuției a i-a cuprins pe următorii: Chiriac – Horia Muntean, Spiridon – Bogdan Amurăriței și Zița Raluca Straia.

Modul în care actorii și-au jucat rolurile, deși sunt sutdenți, demonstrează că au calități de mari actori.

Mai multe fotografii aici.

 

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top