Cultural

Începe festivalul japonez Minato World Carnival!

În zilele de 4 şi 5 martie, la templul Zojoji din Minato, zonă în care se află peste 80 din ambasadele din Tokyo, se va desfăşura festivalul Minato World Carnival. În cadrul acestui eveniment, ambasadele participante îşi vor prezenta ţara la câte un stand reprezentativ, prin obiecte şi produse tradiţionale.

minato

Pe 1 martie, a avut loc un pre-eveniment,  la sediul Nippon Cultural Broadcasting Inc. în cadrul căruia, o angajată a Ambasadei Românei, dra Silvia Cerchează de la Ambasada României a vorbit despre legenda lui Dracula şi despre obiectivele din România înscrise în patrimoniul cultural UNESCO. De asemenea, a oferit spectatorilor vin românesc, a prezentat un dans tradiţional şi i-a invitat să viziteze standul României, dar şi ţara sa.

Aceasta este a 2-a ediţie a festivalului japonez Minato World Carnival. Anul trecut au participat 11 ambasade, iar anul acesta participă 23, printre care ambasada Bosniei şi Herţegovinei, Braziliei, Republicii Dominicane, Republicii Islamice Pakistan, Republicii Filipinelor, Siriei, etc. Pe lângă standuri vor avea loc şi momente artistice cu dansuri şi muzică tradiţională.

Sursă: Taketo Hayakawa, Mainichi Shinbun, 2 martie 2016

Sursă foto: www.yurukaze.com

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top